Foto: janozmyjavy
V dnešnej dobe, keď máme veľa húb zostanú nám "gumové" rožky, spotreboval som ich takto:
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na jednej lyžičke masla speníme nadrobno nakrájanú cibuľku a na nej osmažíme pokrájané huby. Po osolení nám pustia vodu a asi 10 min. ich prikryté podusíme. Odkryté ich ešte odparíme asi 10 min. Mierne okoreníme čiernym čerstvo mletým korením a zmiešame s pár kvapkami nálevu z feferónky ( môže byť a tabasco ).
- 2
Rožky prekrojíme po dĺžke a vyberieme striedku. Túto zmiešame so zvyšným maslom a udusenými hubami. Touto zmesou naplníme rožky, spojíme a vrch prikryjeme rezancami z plátkového syra.
- 3
Vložíme do zapekačky a za 2-3 min. máme úplne čerstvé rožky chrumkavé s prilepeným syrom a veľmi chutnou striedkou (plnkou).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu