Hubový rožok

janozmyjavy - fotkajanozmyjavy, 16. augusta 2010

V dnešnej dobe, keď máme veľa húb zostanú nám "gumové" rožky, spotreboval som ich takto:

5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2-3 ks
200 g
1 ks
50 g
trochu
3 plátky




Postup

  1. 1

    Na jednej lyžičke masla speníme nadrobno nakrájanú cibuľku a na nej osmažíme pokrájané huby. Po osolení nám pustia vodu a asi 10 min. ich prikryté podusíme. Odkryté ich ešte odparíme asi 10 min. Mierne okoreníme čiernym čerstvo mletým korením a zmiešame s pár kvapkami nálevu z feferónky ( môže byť a tabasco ).

  2. 2

    Rožky prekrojíme po dĺžke a vyberieme striedku. Túto zmiešame so zvyšným maslom a udusenými hubami. Touto zmesou naplníme rožky, spojíme a vrch prikryjeme rezancami z plátkového syra.

  3. 3

    Vložíme do zapekačky a za 2-3 min. máme úplne čerstvé rožky chrumkavé s prilepeným syrom a veľmi chutnou striedkou (plnkou).

Diskusia k receptu

tetadena
ako námet na rýchle jedlo - super. Poctivo som nazberala šampiony v Tescu a toto znie výborne.
tatranka
Výborný nápad.Niekedy mi z húb ostane taká miešanka a potom ju zúžitkujem do polievky.Teraz vyskúšam tento tvoj recept.
sjuz
to je super, aj do bagety alebo ciabatty to môže byť dobré....
pivonka
To je ozaj dobrý nápad. Perfektné zhodnotenie zvyškov. Určite vyskúšam.
amandi
vyzerá lákavo, ale doporučujem huby, hlavne tie, čo modrejú, dusiť minimálne 30 minút. Vtedy bezpečne nikomu nebude zle.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia