Pikantný brokolicový šalát s kuracím mäsom fotorecept
Foto: patroveckypitrs
Mám rád zeleninu. No nie len samotnú, keď sa tam mihne kúsok mäsa, tak je to niečo pre mňa.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
250 g |
|
3 ks |
|
250 g |
|
1 ks veľká mäsitá |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
200 g |
|
200 g hustý |
|
1 PL |
|
4-6 ks červené guľaté zavárané |
|
Na nálev: | |
150 ml |
|
1 PL |
|
1,5 l |
|
Postup
-
1
Do hrnca som dal suroviny na nálev a nechal rozvariť. Potom som do vriaceho nálevu dal celú brokolicu a kuracie prsia krájané na tenšie. Brokolicu som po piatich minútach vytiahol a v sitku schladil pod studenou vodou. Mäso som nechal variť desať minút. Vytiahol a nechal ochladnúť. Vajcia si tiež uvaríme na tvrdo. Postupne som to krájal do misy. Brokolicu orezal ružičky. Hlúb orezal od kôry a čistý strúhal na strúhadle. Vajcia očistené pretlačil cez kruh na zemiaky. Salámu som krájal na hrubšie slíže. Cibuľu s paprikou pokrájal na drobno. Mäso na drobné kocky.
-
2
Pretože mám rád pikantné tak som tam pridal na drobno krájané feferóny.
-
3
Majonézu som zmiešal s bielym jogurtom 1:1 a dal na pripravené suroviny. Dobré pomiešal všetko spolu a dal do chladu postať na 2 - 3 hodiny. Najlepšie je to nechať cez noc postať.
-
4
Na tanier som dal listý ľadového šalátu naň brokolicový šalát a paradajky k tomu. Nejaký chlieb, alebo pečivo a môžeme papať. Dobrú chuť aj Vám želám.
Ďakujem za milé slová to poteší, keď niekto aj ocení snahu pridaného receptu.
Som rád že chutilo. Ja ho robím často.