Domáca kôprová fotorecept

2010 - bez fotky2010, 15. marca 2018 13:01
Ďalšie recepty »
Domáca kôprová (fotorecept)Foto: 2010

Išiel som robiť klasickú zelenú fazuľkovú kôprovú omáčku. Vždy robím len z čerstvej fazuľky. Kúpil som krásny zväzok čerstvého kôpru aj s korienkami (Ázijci používajú aj tie, majú väčšiu arómu), ale cena fazuľky ma vystrela. Hneď vedľa bol za tretinovú cenu thajský baklažán. Tak sa zrodila domáca fúzia.

15 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

750 g
1 ks
3 strúčiky
1
2
2 - 3 PL
1 PL
1 dcl (na varenie)
2 dcl
3 dcl
1 dcl
2 PL (arrowroot)
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Thajsky baklazan vyzera ako male zelene jablcka.

    Domáca kôprová (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Umyjeme, ocistime od stopiek a nakrajame na stvrtky.

    Domáca kôprová (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do woku dame na rozohriaty olej oprazit cibulu, cesnak, susene chilli a cerstve chilli.

    Domáca kôprová (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na druhej panvici som dal oprazit baklazan a po niekolkych minutach podlial vinom, zakryl a dusil do polomaka tak asi 10 minut.

    Domáca kôprová (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Baklazan som pridal spat do woku, premiesal ochutil solou, korenim, podlial kuracim vyvarom a prisal sladku chilli omacku.

    Domáca kôprová (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zmiesal cmar, mlieko a vmiesal skrob (arrowroot), nakoniec pridal posekany kopor a strucik cesnaku a kratko prevaril.

    Domáca kôprová (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A domacu fuziu treba dokoncit - ochutit octom, tak aspon kokosovym ochutenym a zemiaky nahradit tekvicou a prudko oprazene volske oko na thajsky sposob.

    Domáca kôprová (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist