Kôprová omáčka
Kôprová omáčka

Domáca kôprová fotorecept

2010 - bez fotky2010, 15. marca 2018
Domáca kôprová (fotorecept)
Foto: 2010

Išiel som robiť klasickú zelenú fazuľkovú kôprovú omáčku. Vždy robím len z čerstvej fazuľky. Kúpil som krásny zväzok čerstvého kôpru aj s korienkami (Ázijci Zobraziť celý popisIšiel som robiť klasickú zelenú fazuľkovú kôprovú omáčku. Vždy robím len z čerstvej fazuľky. Kúpil som krásny zväzok čerstvého kôpru aj s korienkami (Ázijci používajú aj tie, majú väčšiu arómu), ale cena fazuľky ma vystrela. Hneď vedľa bol za tretinovú cenu thajský baklažán. Tak sa zrodila domáca fúzia.

15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
1 ks
3 strúčiky
1
2
2 - 3 PL
1 PL
1 dcl (na varenie)
2 dcl
3 dcl
1 dcl
2 PL (arrowroot)




Postup

  1. 1

    Thajsky baklazan vyzera ako male zelene jablcka.

    Domáca kôprová (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Umyjeme, ocistime od stopiek a nakrajame na stvrtky.

    Domáca kôprová (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do woku dame na rozohriaty olej oprazit cibulu, cesnak, susene chilli a cerstve chilli.

    Domáca kôprová (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na druhej panvici som dal oprazit baklazan a po niekolkych minutach podlial vinom, zakryl a dusil do polomaka tak asi 10 minut.

    Domáca kôprová (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Baklazan som pridal spat do woku, premiesal ochutil solou, korenim, podlial kuracim vyvarom a prisal sladku chilli omacku.

    Domáca kôprová (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zmiesal cmar, mlieko a vmiesal skrob (arrowroot), nakoniec pridal posekany kopor a strucik cesnaku a kratko prevaril.

    Domáca kôprová (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A domacu fuziu treba dokoncit - ochutit octom, tak aspon kokosovym ochutenym a zemiaky nahradit tekvicou a prudko oprazene volske oko na thajsky sposob.

    Domáca kôprová (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

kimlo
S tými koreňmi je to zaujímavé, doteraz som ich vyhadzoval alebo nechal v zemi...
dogagador
Daju sa zemiaky, resp. tekvica nahradit sladkymi zemiakmi, alebo batatmi?
zinnajdha
recept je iste veľmi pekný a dobrý, ale je vhodný hlavne pre "plechové huby". (Aj keď mám rada veľmi štipľavé, toto je príliš.)
2010
@Zinnajdha (19.3.2018 00:14)
Neviem, ale ked sa chilli nepokrajaju a oprazia stracaju dost svojej sily, skor je tam pikantna aroma so stiplavym podtonom.
Baklazan nahradeny hribami, plus mrkva, zemiaky a spanielske chorizo.








SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia