Grilovaný baklažán
Grilovaný baklažán

Grilovaný baklažán s paradajkami a olivami

Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 3. decembra 2018
Grilovaný baklažán s paradajkami a olivami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

4 ks
 (na obalenie)
250 ml
1 ks
40 g lúpané
500 g
2 strúčiky
1 PL nasekaná
50 g




Postup

  1. 1

    Baklažány umyjeme, odstránime stonku a nakrájame asi na 7 mm hrubé plátky, ktoré posolíme z obidvoch strán a necháme pol hodiny odležať.

  2. 2

    Paradajková omáčka: Feferónku prekrojíme, zbavíme jadier a nasekáme. Mandle krátko na rozpálenej panvici orestujeme a spolu s feferónkou dáme do mažiara, kde to rozdrvíme najemno. Paradajky vo vriacej vode oblanšírujeme, zbavíme šupky, vykrojíme stonkovú časť a zbavíme jadier. Tretinu rozmixujeme a ostatné nakrájame na kocky. Olivový olej zohrejeme v hrnci, pridáme mixované paradajky, pretlačený cesnak, petržlenovú vňať, 1 KL soli, 1 KL cukru, 2 PL octu a z mažiara drvené mandle s feferónkou. Necháme päť minút variť, pridáme pokrájané paradajky a varíme ďalších päť minút.

  3. 3

    Baklažánové plátky osušíme kuchynskou utierkou, zľahka obalíme v múke. V panvici rozpálime olej a baklažán opečieme z obidvoch strán. Opečené plátky dáme na tanier, pridáme paradajkovú zmes a olivy.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia