Grilovaný baklažán s paradajkami a olivami
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 3. decembra 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
Postup
-
1
Baklažány umyjeme, odstránime stonku a nakrájame asi na 7 mm hrubé plátky, ktoré posolíme z obidvoch strán a necháme pol hodiny odležať.
- 2
Paradajková omáčka: Feferónku prekrojíme, zbavíme jadier a nasekáme. Mandle krátko na rozpálenej panvici orestujeme a spolu s feferónkou dáme do mažiara, kde to rozdrvíme najemno. Paradajky vo vriacej vode oblanšírujeme, zbavíme šupky, vykrojíme stonkovú časť a zbavíme jadier. Tretinu rozmixujeme a ostatné nakrájame na kocky. Olivový olej zohrejeme v hrnci, pridáme mixované paradajky, pretlačený cesnak, petržlenovú vňať, 1 KL soli, 1 KL cukru, 2 PL octu a z mažiara drvené mandle s feferónkou. Necháme päť minút variť, pridáme pokrájané paradajky a varíme ďalších päť minút.
- 3
Baklažánové plátky osušíme kuchynskou utierkou, zľahka obalíme v múke. V panvici rozpálime olej a baklažán opečieme z obidvoch strán. Opečené plátky dáme na tanier, pridáme paradajkovú zmes a olivy.
Tiež grilovaný baklažán:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu