Sterilizované uhorky
mesačník Varecha, 22. júla 2022
Foto: Shutterstock
Na zaváranie sú najvhodnejšie uhorky nakladačky, ktoré sú menšie, pevné a veľmi chrumkavé.
príprava
na 85 °C
Postup
-
1
Uhorky nakladačky na niekoľko hodín namočíme do studenej vody. Potom ich jemnou kefkou dobre očistíme a opláchneme.
- 2
Uhorky postupne vkladáme do čistých zaváracích pohárov, prekladáme na kolieska nakrájanou cibuľou a mrkvou, kto má rád pridá aj čerstvý kôpor, očistené strúčiky cesnaku či feferónku. Pridáme aj bobkový list, guľôčky celého čierneho aj nového korenia a horčicové semienka.
- 3
Nálev: Do hrnca dáme vodu, ocot, kryštálový cukor, soľ, povaríme a necháme trochu vychladnúť.
- 4
Poháre s uhorkami zalejeme teplým nálevom asi 1 cm od okraja. Dôkladne uzavrieme a sterilizujeme pri teplote 85 °C asi 20–25 minút.
Tiež zavárané uhorky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu