Plnený parmezánový košíček
Foto: orsi212
Suroviny
Na košíček: | |
cca 75 g (záleží od veľkosti panvičky) |
|
Náplň: | |
2 PL |
|
2 paličky |
|
1 ks (nemusí byť) |
|
1/2 KL |
|
1 konzerva |
|
štipka |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Na suchú teflonovú alebo keramickú panvicu s priemerom cca 20 cm nasypať po celej ploche strúhaný parmazán v tenkej vrstve. Nechať piect cca 3 min., pokiaľ sa neurobí jemná placička, tú potom otočiť a opiecť aj z druhej strany, ale stačí už len 1 minútku.
- 2
Ešte horúce preniesť obracačkou na obrátenú mištičku na kompót, troška poohýbať a nechať vychladnúť.
- 3
Náplň do košíčka: Na olivovom oleji orestovaný stopkatý zeler, feferónka, drvená rasca a celé šampiňóny, málinko osoliť. Po odstavení primiešať vačšie množstvo nasekanej petržlenovej vňate a dať na tanier do parmezánového košíčka.
- 4
Ozdobiť podľa fantázie a chuti, ja som dala avokádo.
Tiež chuťovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu