Čalamáda
Čalamáda

Čalamáda fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, včera 08:16
Čalamáda (fotorecept)
Foto: olinecka

Pripravte si na zimné obdobie túto dobrotu.

15
porcií
120 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
800 g (cibuľa, uhorky šalátové, mrkva, paradajky)
1-2 ks
Nálev:
2,5 l
1,5 bal. (alebo nakladač)
800 g



Postup

  1. 1

    Suroviny na prípravu čalamády. Zeleninu umyjeme a necháme odkvapkať.

    Čalamáda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z kapusty odstránime hlúbik a pokrájame ju na tenké rezance. Mrkvu očistíme a nastrúhame na strúhadle. Cibuľu, papriku a paradajky nakrájame na tenké kolieska, uhorky nastrúhame, feferónku nasekáme a posypeme po zelenine. Uvaríme nálev, ktorý necháme vychladnúť.

    Čalamáda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vychladnutým nálevom zalejeme zeleninu v mise a necháme postáť do druhého dňa.

    Čalamáda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zeleninovou zmesou aj s nálevom naplníme suché poháre, uzavrieme viečkom, sterilizujme 15 minút (u mňa vo veľkom hrnci). Horúce poháre zakryjeme utierkou necháme vychladnúť do druhého dňa. Dobrú chuť.

    Čalamáda (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

kubka56
Čalamádu máme radi, minulý rok som vyskúšala s gigantom, bola veľmi dobrá. Tu ma prekvapilo, že tam nejde ocot-ale na obrázku ho vidím, teda bude to len chyba-doplň, prosím, množstvo.