Pripravte si na zimné obdobie túto dobrotu.
15
porcií
porcií
120 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1,5 kg |
|
800 g (cibuľa, uhorky šalátové, mrkva, paradajky) |
|
1-2 ks |
|
Nálev: | |
2,5 l |
|
1,5 bal. (alebo nakladač) |
|
800 g |
|
Postup
-
1
Suroviny na prípravu čalamády. Zeleninu umyjeme a necháme odkvapkať.
-
2
Z kapusty odstránime hlúbik a pokrájame ju na tenké rezance. Mrkvu očistíme a nastrúhame na strúhadle. Cibuľu, papriku a paradajky nakrájame na tenké kolieska, uhorky nastrúhame, feferónku nasekáme a posypeme po zelenine. Uvaríme nálev, ktorý necháme vychladnúť.
-
3
Vychladnutým nálevom zalejeme zeleninu v mise a necháme postáť do druhého dňa.
-
4
Zeleninovou zmesou aj s nálevom naplníme suché poháre, uzavrieme viečkom, sterilizujme 15 minút (u mňa vo veľkom hrnci). Horúce poháre zakryjeme utierkou necháme vychladnúť do druhého dňa. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu