Nakladaný hermelín à la Števko
Foto: kaatka
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
6 ks (alebo encián) |
|
750 ml |
|
10-15 strúčikov |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL čerstvé nasekané |
|
1 ČL čerstvá nasekaná |
|
1 ČL |
|
8 ks |
|
8 ks |
|
4 ks |
|
Postup
-
1
Pripravíme si cesnakovú pastu, ktorú natrieme medzi prekrojené syry. Zmiešame soľ, rascu, papriku, oregano, petržlen s prelisovaným cesnakom a olejom. Natrieme to medzi nakrájané syry. Prekrojíme na polovice, záleží aj akú nádobu zvolíme na nakladanie. My máme 2-litrovú sklenenú nádobu.
-
2
Prichystáme si nakrájanú cibuľu na kolieska, baranie rohy a feferóny necháme odtiecť.
- 3
Do nádoby to treba dobre poukladať, aby to bolo natesno. Keď už máme nádobu naplnenú zalejeme si to celé olejom. Ochutnávať odporúčame najskôr tak o dva dni.
Tiež nakladaný hermelín:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Dakujem, Tak garantujem,že ho to poteší
Dakujem, Tak garantujem,že ho to poteší