Nakladaný hermelín
Nakladaný hermelín

Nakladaný hermelín à la Števko

kaatka - fotkakaatka, 8. mája 2018
Nakladaný hermelín à la Števko
Foto: kaatka
6
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

6 ks (alebo encián)
750 ml
10-15 strúčikov
1 ČL
1 ČL
1/2 ČL
1 ČL čerstvé nasekané
1 ČL čerstvá nasekaná
1 ČL
8 ks
8 ks
4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si cesnakovú pastu, ktorú natrieme medzi prekrojené syry. Zmiešame soľ, rascu, papriku, oregano, petržlen s prelisovaným cesnakom a olejom. Natrieme to medzi nakrájané syry. Prekrojíme na polovice, záleží aj akú nádobu zvolíme na nakladanie. My máme 2-litrovú sklenenú nádobu.

    Nakladaný hermelín à la Števko - obrázok 1
  2. 2

    Prichystáme si nakrájanú cibuľu na kolieska, baranie rohy a feferóny necháme odtiecť.

  3. 3

    Do nádoby to treba dobre poukladať, aby to bolo natesno. Keď už máme nádobu naplnenú zalejeme si to celé olejom. Ochutnávať odporúčame najskôr tak o dva dni.

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
Foto je nádherné! Sklenicu s takýmto nakladaným syrom bych musela zagarážovat u sousedů, mám slabé držáky.
Krásny a veľmi chutný recept.Hermelíny mám doma,urobím si to,pretože ako chuťovka to je určite jednotka.Nepoužijem veľkú flašu,no vyskúšam v menšom.No už teraz viem,že nám to bude chutiť.Pekný recept.

Pridaj komentár k receptu: