Cuketová zmes nielen na hrianky

lekorica - fotkalekorica, 26. júla 2016 9:19
Ďalšie recepty »
Cuketová zmes nielen na hriankyFoto: lekorica

Aj vy máte na záhrade veľa cukiet a neviete čo s nimi? Vyskúšajte tento recept na cuketovú zmes nielen na hrianky.

20 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

4 ks väčšia
4 ks väčšia
100 ml
3 PL
4 PL
4 PL
2 ČL
1/2 ČL
500 ml
1 ks
5 strúčikov
 podľa chuti
 podľa chuti
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Cuketu si olúpeme a zbavíme jadierok. Nastrúhame ju najemno a osolíme 1 PL soli. Necháme ju chvíľu postáť, kým nepustí šťavu.

    Cuketová zmes nielen na hrianky - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si na oleji orestujeme dosklovita nakrájanú cibuľu. Keď cuketa pustí šťavu, poriadne ju vyžmýkame (keby sme vodu nechali, musíme variť dlhšie, pokiaľ sa voda neodparí) a pridáme k orestovanej cibuli. Takto ju dusíme asi 15 minút. Občas premiešame.

  3. 3

    Potom pridáme worchester, sójovku, kečup kajenské korenie, papriku, pretlak, feferóny, soľ a korenie podľa chuti. Nakoniec pridáme cesnak a ešte asi 2-3 minúty povaríme.

  4. 4

    Horúce dáme do fľaštičiek a sterilizujeme 10 minút. Používame to na hrianky, na cestoviny alebo pod mäso. Z tejto dávky mi vyšlo 7 ks 3 dcl pohárikov.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist