Foto: lekorica
Aj vy máte na záhrade veľa cukiet a neviete čo s nimi? Vyskúšajte tento recept na cuketovú zmes nielen na hrianky.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks väčšia |
|
4 ks väčšia |
|
100 ml |
|
3 PL |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
500 ml |
|
1 ks |
|
5 strúčikov |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Cuketu si olúpeme a zbavíme jadierok. Nastrúhame ju najemno a osolíme 1 PL soli. Necháme ju chvíľu postáť, kým nepustí šťavu.
-
2
Medzitým si na oleji orestujeme dosklovita nakrájanú cibuľu. Keď cuketa pustí šťavu, poriadne ju vyžmýkame (keby sme vodu nechali, musíme variť dlhšie, pokiaľ sa voda neodparí) a pridáme k orestovanej cibuli. Takto ju dusíme asi 15 minút. Občas premiešame.
- 3
Potom pridáme worchester, sójovku, kečup kajenské korenie, papriku, pretlak, feferóny, soľ a korenie podľa chuti. Nakoniec pridáme cesnak a ešte asi 2-3 minúty povaríme.
- 4
Horúce dáme do fľaštičiek a sterilizujeme 10 minút. Používame to na hrianky, na cestoviny alebo pod mäso. Z tejto dávky mi vyšlo 7 ks 3 dcl pohárikov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
ďakujem krásne. Tiež som akurát prišla zo záhrady a tých cukiet je tento rok veru neúrekom. :-) Ale aj mrkva či petržlen je pekný, nehovoriac o cibuli. :-)
Ďakujem krásne. Tvoje slová vždy pohladkajú dušičku, ako od maminky. :-)
Oh ty jedna, teď se pro změnu "tetelím" já! Jsi milá @Lekorica děkuji!
Veru, keď ma premkne vlčí hlad, na hrianku je to fantastické aj za studena.
@Kukulienka71 Ivetka, keby si bola bližšie, každý deň ti cez plot jednu prehodím. ;-)
ok, tak už len dohodnúť, čo by som ti prehadzovala na oplátku ja;-)))
Nadherna farba. Tiez som este jednu davku robila a vyzera to tak ze aj tretiu budem robit. :-)
Som rada že si toto pripomenula, vyzerá fajn, možno spravím, cukiet je dosť :)