Pečené zemiaky
Pečené zemiaky

Otcove pečené zemiaky

ellie17 - bez fotkyellie17, dnes 09:29

Otec nikdy nevaril podľa receptov, len podľa nálady a toho, čo mal v chladničke. Výsledok bol vždy nečakane dobrý.

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
150 g
2 ks
4 strúčiky
1 ČL
1 ČL
podľa chuti
podľa chuti
3 PL
100 ml
1/2 ks



Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 200 °C.

  2. 2

    Zemiaky ošúpeme a nakrájame na väčšie kocky alebo mesiačiky.

  3. 3

    Cibuľu nasekáme nahrubo, cesnak nakrájame na plátky.

  4. 4

    Slaninu nakrájame na malé kúsky a vložíme ju do zapekacej misy alebo plechu.

  5. 5

    Pridáme zemiaky, cibuľu, cesnak, všetko posypeme mletou paprikou, majoránom, osolíme, okoreníme a premiešame s olejom.

  6. 6

    Ak chceme výraznejšiu chuť, pridáme nadrobno nasekanú feferónku.

  7. 7

    Podlejeme trochou vody, prikryjeme alobalom a pečieme asi 40 minút.

  8. 8

    Potom alobal odstránime a pečieme ešte 20 minút, kým zemiaky nie sú zlatisté a chrumkavé.

  9. 9

    Podávame samostatne alebo s kyslou uhorkou či pohárom studeného mlieka.

Diskusia k receptu