Otec nikdy nevaril podľa receptov, len podľa nálady a toho, čo mal v chladničke. Výsledok bol vždy nečakane dobrý.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 200 °C.
- 2
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na väčšie kocky alebo mesiačiky.
- 3
Cibuľu nasekáme nahrubo, cesnak nakrájame na plátky.
- 4
Slaninu nakrájame na malé kúsky a vložíme ju do zapekacej misy alebo plechu.
- 5
Pridáme zemiaky, cibuľu, cesnak, všetko posypeme mletou paprikou, majoránom, osolíme, okoreníme a premiešame s olejom.
- 6
Ak chceme výraznejšiu chuť, pridáme nadrobno nasekanú feferónku.
- 7
Podlejeme trochou vody, prikryjeme alobalom a pečieme asi 40 minút.
- 8
Potom alobal odstránime a pečieme ešte 20 minút, kým zemiaky nie sú zlatisté a chrumkavé.
- 9
Podávame samostatne alebo s kyslou uhorkou či pohárom studeného mlieka.
Tiež pečené zemiaky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu