V regionálnych receptoch kapustnice sú značné rozdiely. V každom kraji, údolí i dedine sa varí kapustnica trochu inak. Každý má tu svoju, každého je dobra, Zobraziť celý popisV regionálnych receptoch kapustnice sú značné rozdiely. V každom kraji, údolí i dedine sa varí kapustnica trochu inak. Každý má tu svoju, každého je dobra, iný kraj, iný zvyk, iná kapustnica. Predstavujem Vám tu moju :-P nie prvú a určite nie poslednú.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 kg |
|
| 1 ks |
|
| 4 strúčiky |
|
| 300 g |
|
| 400 g |
|
| 350 g |
|
| 60 g |
|
| 100 g |
|
| 500 g |
|
| 200 g |
|
| 3 PL |
|
| 3 ks (200 g) |
|
| 10 ks |
|
| 3 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Do hrnca vložíme prekrojenú domácu kyslú kapustu, bravčové pliecko, bravčové kare, domácu klobásu, cesnak, cibuľu, feferónku, čili papričku, čierne korenie celé, čierne korenie nové a dáme variť. Keď je mäso polo - mäkké pridáme huby.
-
2
Uvarené mäso, kolenienko a klobásu si vyberieme, nakrájame... mäso oberieme od kosti a chvíľu necháme bokom.
- 3
Na bravčovéj masti si orestujeme cibuľu, slaninku do ktorej pridáme 2 PL lyžice mletej červenéj papriky.
- 4
Do kapustnice pridáme rajbané zemiaky, nakrájané mäso, klobásu a opraženu cibuľu so slaninou.
- 5
Necháme prevrieť, pridáme soľ, mleté čierne korenie, 2 PL cukru po okraji hrnca.
- 6
Kapustnicu vypneme, pridáme majorán a o chvíľu môžme servírovať.
- 7
Dobrú chuť, podávame s čerstvým chlebom. Môžme pridať pár sušených sliviek, nakoniec podávať s kyslou smotanou. Čím staršia kapustnica - tým lepšia chuť .
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 3









Áno výborná a sýta ,, kapustincu som baril veľmi často v práci, v podstate každý deň, toto je taká domáca a za tie roky som si urobil taký svoj recept a normu :-)
Určite ju podľa teba uvarím :) Ja robievam so smotanou a len s klobásou, ale táto je už hotové jedlo, nie len polievka. Nemusím už robiť druhý chod :) Dík