Pikantná polievka z kapra fotorecept
František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 7. septembra 2018
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 7. septembra 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
70-100 minút
príprava
príprava
Suroviny
1–1,5 kg očistený |
|
400 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
150 g |
|
20 g |
|
2 ks |
|
2 strúčiky |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Papriku a paradajky nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu posekáme nadrobno.
-
2
Cibuľu opražíme na rozohriatej masti dozlatista. Pridáme papriku a paradajky. Necháme restovať, potom stiahneme zo sporáka, posypeme mletou paprikou a premiešame.
-
3
Pridáme očistené mäso z kapra, pričom filety bez kosti necháme na záver. Osolíme, popražíme, pridáme feferónky, cesnak a podlejeme vodou. Varíme 1–1,5 hodiny na miernom plameni. Po dovarení celú polievku aj mäso prepasírujeme, prípadne dochutíme.
- 4
Filety kapra, ktoré sme si nechali na záver, osolíme a vložíme do horúceho halászlé.
- 4
Diskusia k receptu