Zapekaný ježkový baklažán
Foto: orsi212
15 minút
príprava
príprava
20 minút
na 220 °C
na 220 °C
Postup
-
1
Baklažán narežeš na kolieska, ale nedorežeš až do konca, čiže ti zostane spodok v celku - taký hrebeň.
- 2
Potom do zárezov dáš troška soli a korenia, možeš aj drvenú rascu a pretlačený cesnak. Ďalej do každej medzery dáš koliesko rajčiny a plátok syra, ja som dala aj feferónku, mám rada pikantné. Nakoniec troška pokvapkáš olivovým olejom, dáš do pekáča, troška podleješ vodou.
- 3
V rúre na 220 st pečieš asi 20 - 30 min. (ale to si musíš ustrážiť). Je to veľmi chutné. No a ja som urobila k tomu zeleninový šalát.
Tiež zapekaný baklažán:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu