Zapekaný baklažán
Zapekaný baklažán

Zapekaný ježkový baklažán

orsi212 - fotkaorsi212, 6. augusta 2017
Zapekaný ježkový baklažán
Foto: orsi212
15 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Suroviny

1 ks
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
cca 3 PL
2 ks
cca 10 ks
1 ks
2 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Baklažán narežeš na kolieska, ale nedorežeš až do konca, čiže ti zostane spodok v celku - taký hrebeň.

  2. 2

    Potom do zárezov dáš troška soli a korenia, možeš aj drvenú rascu a pretlačený cesnak. Ďalej do každej medzery dáš koliesko rajčiny a plátok syra, ja som dala aj feferónku, mám rada pikantné. Nakoniec troška pokvapkáš olivovým olejom, dáš do pekáča, troška podleješ vodou.

  3. 3

    V rúre na 220 st pečieš asi 20 - 30 min. (ale to si musíš ustrážiť). Je to veľmi chutné. No a ja som urobila k tomu zeleninový šalát.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: