Pikantné kuracie štvrte s cviklou a oravskou slaninou fotorecept
Foto: capko
Starkej recept, ktorý robila pre starkého. Vždy si ho predstavím, ako pri tomto jedle slastne mrnčal a zajedal to krajcom chleba.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 ks (stehná) |
|
400 g (surová) |
|
200 g |
|
1/2 hlavičky (čerstvý nový) |
|
4 ks |
|
50 g |
|
4 PL |
|
(čerstvo zomleté) |
|
(medzi prsty) |
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Mladý cesnak očistíme na strúčiky. Cviklu očistenú krájame na kúsky aj slaninu. Kuracie štvrte osolíme.
-
2
Na veľkú panvicu dáme maslo a olej zohriať. Na to dáme cviklu, cesnak, feferóny a slaninu. Okoreníme a posypeme rascou. Nezakrývame a necháme opekať na panvici.
-
3
Po 10 minútach je to opečené a ostane len tuk na panvici. Tá voda zo zeleniny sa musí odpariť. Potom so sitkom všetko vyberieme, len tuk ostane v panvici.
-
4
Teraz štvrte opečieme prudko z každej strany po štyri minúty.
-
5
Opečené mäso dáme na pekáč a obložíme opečenou cviklou so slaninou. Polejeme výpekom a dáme do rúry na hodinu pri teplote 180 °C. Pol hodinu pečieme horný aj dolný ohrev. Potom pol hodinu, len horný ohrev. Pozor každá rúra ja iná, tak prispôsobiť podla vlastnej rúry.
-
6
Po hodine pečenia ostane takáto ohromná almázia. Dáme na tanier mäso aj cviklu so slaninou a jednou feferónkou. Najlepšie je to s chlebom.
Som rád že vám chutilo.
Požičaj od susedov cviklu.
Už mám cviklu, zajtra idem na to...