Ovarová polievka s krúpami fotorecept
Foto: kvakac
Išiel som robiť bravčové koleno na kapuste a potreboval som ovar. Ako tradičné som ho urobil dosť, tak aj polievka ešte z neho Zobraziť celý popisIšiel som robiť bravčové koleno na kapuste a potreboval som ovar. Ako tradičné som ho urobil dosť, tak aj polievka ešte z neho vyšla.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Na ovar: | |
750 g |
|
500 g |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
8 strúčikov |
|
5 ks |
|
15 ks |
|
3 ks |
|
5 ks |
|
Na polievku: | |
3 l |
|
|
|
1 PL |
|
1 ks |
|
|
|
200 g |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Bravčové chvosty a všetko ostatné na ovar dáme do hrnca a varíme asi dve a pol hodiny, alebo do vtedy, aby mäso išlo ľahko obrať. Srdce a pečeň vytiahneme skôr. Ovar nesolíme.
-
2
Srdce a pečeň vytiahneme skôr, necháme vychladnúť a pokrájame. Krúpy umyjeme vo vode a pridáme k srdcu a pečeni.
-
3
Uvarené chvostíky necháme trochu vychladnúť a mäso oberieme.
-
4
Dáme do hrnca. Pridáme krúpy, pečeň, srdce a zalejeme ovarom, ktorý prelejeme cez sitko. Osolíme, okoreníme a varíme asi 20 minút. Tak, aby boli krúpy uvarené.
-
5
Keď sú už krúpy mäkké, pridáme majorán a odstavíme zo sporáku.
-
6
Máme túto polievku veľmi radi. V takomto uplakanom počasí veľmi chutí.
Urobil som ovar a bolo ho dosť aj na polievku aj na koleno a dokonca čo ostalo som dal do misiek, tak je aj huspenina.
Ďakujem za koment. Dobrých učiteľov som mal a mám.
Ďakujem za koment. Z tých chvostikov je fakt dobrý ovar, ba dokonca aj huspenina je z nich dobra.
Ďakujem za koment. Nám moc chutí takáto polievka. Je len občas tak si ju vždy vychutnáme. Tiež vás zdravím.