Citróna

Recepty, kde je citróna

prazdny

Teľacie medailóniky na šampiňónoch

Hlavné jedlá

Z teľacieho stehna nakrájame malé plátky – medailóniky. Mierne ich naklepeme, osolíme, okoreníme a...

prazdny

Teľacie ragú so špargľou

Hlavné jedlá

Mäso odblaníme, umyjeme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. K polomäkkému...

prazdny

Kuracie prsia s brokolicou

Kuracie mäso

Kuracie prsia pokrájame na plátky, potrieme citrónovou šťavou, posolíme, okoreníme, potom pokrájame na...

prazdny

Kurča so zelenou omáčkou

Kuracie mäso

Najprv si pripravíme pastu curry – očistíme, umyjeme, olúpeme a nakrájame zázvor, cesnak a...

prazdny

Opekaný zubáč s teplým šalátom

Hlavné jedlá

Varí: šéfkuchár Wellneshotela**** Patince Norbert Hegedüs

prazdny

Šalát s prosciuttom a artičokami

Bezmäsité jedlá

Či už sa rozhodnete pre kučeravý šalát frisée, čoraz obľúbenejší polníček alebo ostrejšiu rukolu, neoľutujete....

prazdny

Avokádový šalát s kuracím mäsom

Bezmäsité jedlá

Či už sa rozhodnete pre kučeravý šalát frisée, čoraz obľúbenejší polníček alebo ostrejšiu rukolu, neoľutujete....

prazdny

Feniklový šalát s hruškou

Bezmäsité jedlá

Či už sa rozhodnete pre kučeravý šalát frisée, čoraz obľúbenejší polníček alebo ostrejšiu rukolu, neoľutujete....

prazdny

Čili marináda na 1 kg mäsa

Bezmäsité jedlá

Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom...

prazdny

Špagety so zemiakmi

Cestoviny

2/3 píniových orieškov nasucho opražíme. Lístky bazalky rozmixujeme s cesnakom, citrónom a rozdrobenými syrmi. Do...

prazdny

Rezance s medom a strúhankou

Dezerty

Rezance dáme uvariť v mierne osolenej vode.

prazdny

Zapekané fliačky s jablkami

Dezerty

Uvarené cestoviny premiešame s maslom. Olúpané a na hrubšie plátky pokrájané jablká podusíme s cukrom, ...

prazdny

Cestovinový šalát s avokádovou omáčkou

Cestoviny

Cestoviny uvaríme podľa návodu. Scedíme ich a necháme odkvapkať. Slnečnicové semienka opražíme nasucho na panvici....

prazdny

Vretenový šalát s brokolicou

Bravčové mäso

Cestoviny uvaríme bežným spôsobom, pridáme povarené malé ruže brokolice, vrúbkovaným nožom nakrájané kolieska varenej mrkvy, ...

prazdny

Farebné cestoviny so salámovou omáčkou

Cestoviny

Na oleji opražíme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme na plátky pokrájané šampiňóny a podusíme.

prazdny

Rúrky v cibuľovej omáčke

Cestoviny

Cestoviny uvaríme v slanej vode. Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké prúžky. Šalviu umyjeme, ...

prazdny

Marinované kačacie prsia so šalátom z pomaranča

Večera

Varí: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro

prazdny

Rybie ragú

Hlavné jedlá

Rybie mäso pokvapkáme citrónovou šťavou, necháme chvíľu odpočinúť a potom ho nakrájame na väčšie kocky, ...

prazdny

Studený šalát z rybieho filé

Šaláty

Filé nakrájame na kocky, pokvapkáme citrónom a necháme aspoň pol hodiny odležať. Nadrobno nakrájanú zeleninu...

prazdny

Pomarančový steak

Hlavné jedlá

Rezy sviečkovice alebo roštenky opatrne narežeme tak, aby sme otvor mohli vyplniť plnkou, ktorú si...

prazdny

Francúzska čokoládová torta

Torty

Žĺtky vyšľaháme s trochou cukrom a vanilkovým cukrom. Z bielkov spravíme tuhý sneh a vmiešame do...

prazdny

Špargľa s vajcami na francúzsky spôsob

Bezmäsité jedlá

Žĺtky a bielky natvrdo uvarených vajec osobitne nadrobno nakrájame.

prazdny

Rybacie soté

Hlavné jedlá

Na rozohriatom oleji opražíme na kolieska pokrájaný pór, pridáme pretlačený cesnak, pokrájané šampiňóny, ...

prazdny

Losos s citrónovou omáčkou

Hlavné jedlá

V miske vyšľaháme žĺtky. Dáme ich nad paru a za stáleho šľahania prilejeme postupne 150 ml...

prazdny

Dusená ryba na hrozienkach

Hlavné jedlá

Do hrnca dáme umyté plátky ryby a pokvapkáme ich citrónovou šťavou a worcesterskou omáčkou. Cibuľu a...

prazdny

Pečené rybie filety so zemiakmi

Hlavné jedlá

Zemiaky aj rajčiny nakrájame na krúžky, polovicu zemiakov si dáme na dno pekáča, ochutíme soľou,...

prazdny

Žraločie steaky s petržlenovou omáčkou

Hlavné jedlá

Najprv si pripravíme marinádu na steaky. Zamiešame polovicu šťavy z citróna s polovicou petržlenovej vňate a...

prazdny

Filé z morského jazyka v paradajkovej omáčke

Hlavné jedlá

Filé umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a marinujeme citrónovou...