Údený jazyk s cícerovým pyré a ružičkovým kelom
František Ujlaky
kuchár z Elesko restaurant and wine bar, Vinársky komplex Modra., 5. novembra 2009
kuchár z Elesko restaurant and wine bar, Vinársky komplex Modra., 5. novembra 2009
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Údený jazyk považujú mnohí za gurmánsku lahôdku. Nemusíte ho podávať tradične s horčicou či chrenom. Vyskúšajte ho s cícerovým pyré.
- 2
Sterilizovaný cícer scedíme a mierne povaríme v osolenej vode. Keď je úplne mäkký, rozmixujeme ho na hladkú zmes a dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Podávame s hotovým údeným jazykom.
- 3
Náš tip: Vynikajúco chutí aj v kombinácii s ružičkovým kelom uvareným vo vode.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
o pár rokov možno oceníš aj takéto rafinované špeciality
ani ja som v detstve nemusel mamin údený jazyk s ríbezľovou omáčkou, ale skôr kvôli tej ríbezľovej omáčke
toto by som si s chuťou dal, najlepšie s dobrým barikovým červeným
Tento jazyk je pekne servírovaný a taktiež chutné prílohy.
a udeny jazyk? kto neochutal v ramci predsudkov, ochudobnuje sam seba o fantasticky kulinarsky zazitok