Jemný jablkový koláč

forneta - fotkaforneta, 17. novembra 2009

Koláč je pre mňa neuveriteľne jednoduchý, možno sa vám to asi bu zdať trochu zdĺhavé, ale...

6-8
porcií
20-25 minút
na 220 °C

Suroviny

2
1
375 g
2
1
1

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 220 °C.

  2. 2

    Z jabĺk odstránime jadrovníky a prekrojíme ich na polovicu. Do plytkej misky nalejeme šťavu a doplníme vodou. Polovičky jabĺk ponoríme do tejto citrónovej vody aby nezhnedli.

  3. 3

    Na veľký plech vystlaný papierom na pečenie položíme plát rozvaľkaného lístkového cesta a tupou stranou noža označíme obrubu asi 1 cm od okraja po celom obvode. Línie iba naznačíme, cesto neprekrojíme. Takto vznikne rám, ktorý sa dvihne nad jablkovú plnku.

  4. 4

    Jablká vyberieme zo šťavy a vysušíme. Prekrojíme na štvrtiny a nakrájame na čo najmenšie plátky.

  5. 5

    Cesto posypeme lyžicou cukru. Jablká poukladáme na cesto dovnútra obruby tak, aby sa prekrývali. Pokryjeme celé cesto a jemne na jablká natrieme crème fraîche a zase poukladáme jablká.

  6. 6

    Maslo roztopíme a zmiešame so zvyšnou lyžicou cukru v malom kastróle a necháme chvíľu bublať, kým nevznikne svetlý karamel. Sirupom pokvapkáme jablká a dáme do trúby

  7. 7

    Pečieme asi 20-25 minút, kým sa okraje nenafúknu nad jablká a ovocie nebude mäkké a mierne sfarbené.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: