Koláč je pre mňa neuveriteľne jednoduchý, možno sa vám to asi bu zdať trochu zdĺhavé, ale...
porcií
na 220 °C
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 220 °C.
- 2
Z jabĺk odstránime jadrovníky a prekrojíme ich na polovicu. Do plytkej misky nalejeme šťavu a doplníme vodou. Polovičky jabĺk ponoríme do tejto citrónovej vody aby nezhnedli.
- 3
Na veľký plech vystlaný papierom na pečenie položíme plát rozvaľkaného lístkového cesta a tupou stranou noža označíme obrubu asi 1 cm od okraja po celom obvode. Línie iba naznačíme, cesto neprekrojíme. Takto vznikne rám, ktorý sa dvihne nad jablkovú plnku.
- 4
Jablká vyberieme zo šťavy a vysušíme. Prekrojíme na štvrtiny a nakrájame na čo najmenšie plátky.
- 5
Cesto posypeme lyžicou cukru. Jablká poukladáme na cesto dovnútra obruby tak, aby sa prekrývali. Pokryjeme celé cesto a jemne na jablká natrieme crème fraîche a zase poukladáme jablká.
- 6
Maslo roztopíme a zmiešame so zvyšnou lyžicou cukru v malom kastróle a necháme chvíľu bublať, kým nevznikne svetlý karamel. Sirupom pokvapkáme jablká a dáme do trúby
- 7
Pečieme asi 20-25 minút, kým sa okraje nenafúknu nad jablká a ovocie nebude mäkké a mierne sfarbené.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu