porcie
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Pekáč pokvapkáme olivovým olejom. Z baklažánov odkrojíme stopky a pozdĺžne ich prekrojíme na polovicu. Každú polovicu položíme reznou stranou nadol a nožom ju nakrojíme na plátky tak, aby na jednom konci zostali vcelku. Vejáre poukladáme do pekáča a medzi jednotlivé plátky baklažánu vkladáme striedavo plátky cibule, paradajky a papriky.
- 2
Zvyšnú zeleninu poukladáme do medzier medzi vejáre. Pokvapkáme všetko olivovým olejom, balzamikom, posypeme soľou, troškou cukru, mletým čiernym korením a podlejeme vínom. Pekáč prikryjeme alobalom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 stupňov Celzia na pol hodiny.
- 3
Potom alobal odstránime a pečieme ešte minimálne pol hodiny alebo kým sa zelenina poriadne neprepečie. Ak treba, ku koncu teplotu v rúre zvýšime, aby zelenina očervenela.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.natanieri.sk/stvrtky/...
:) aspon zdroj tu mohol byt uvedeny ...