Baklažánové vejáre

redakcia - fotkaredakcia, 4. novembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Suroviny

2-3 ks
1 ks
2 ks
3 ks
100 ml




Postup

  1. 1

    Pekáč pokvapkáme olivovým olejom. Z baklažánov odkrojíme stopky a pozdĺžne ich prekrojíme na polovicu. Každú polovicu položíme reznou stranou nadol a nožom ju nakrojíme na plátky tak, aby na jednom konci zostali vcelku. Vejáre poukladáme do pekáča a medzi jednotlivé plátky baklažánu vkladáme striedavo plátky cibule, paradajky a papriky.

  2. 2

    Zvyšnú zeleninu poukladáme do medzier medzi vejáre. Pokvapkáme všetko olivovým olejom, balzamikom, posypeme soľou, troškou cukru, mletým čiernym korením a podlejeme vínom. Pekáč prikryjeme alobalom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 stupňov Celzia na pol hodiny.

  3. 3

    Potom alobal odstránime a pečieme ešte minimálne pol hodiny alebo kým sa zelenina poriadne neprepečie. Ak treba, ku koncu teplotu v rúre zvýšime, aby zelenina očervenela.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia