Biele piškótové makové rezy

redakcia - fotkaredakcia, 23. októbra 2009
8
porcií
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
250 g
250 g
9 ks
1 balíček
1/2 balíčka
Poleva:
300 g
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Práškový a vanilkový cukor, žĺtky, maslo, prášok do pečiva, šťavu a kôru z citróna dôkladne vymiešame. Do hmoty zapracujeme mak a tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme a urovnáme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme v stredne teplej rúre.

  2. 2

    Z cukru, citrónovej šťavy, bielka a niekoľkých PL horúceho mlieka vymiešame hladkú, lesklú bielu polevu.

  3. 3

    Polevu natrieme na vychladnutý koláč a ešte pred jej uschnutím nožom namočeným do horúcej vody koláč pokrájame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia