8
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Práškový a vanilkový cukor, žĺtky, maslo, prášok do pečiva, šťavu a kôru z citróna dôkladne vymiešame. Do hmoty zapracujeme mak a tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme a urovnáme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme v stredne teplej rúre.
- 2
Z cukru, citrónovej šťavy, bielka a niekoľkých PL horúceho mlieka vymiešame hladkú, lesklú bielu polevu.
- 3
Polevu natrieme na vychladnutý koláč a ešte pred jej uschnutím nožom namočeným do horúcej vody koláč pokrájame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu