porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rebarboru olúpeme a nakrájame na 3 cm kúsky. Zmiešame ju s práškovým a vanilkovým cukrom, nastrúhanou citrónovou kôrou, nastrúhanými mandľami a trochou mletej škorice. Na panvici speníme maslo, pridáme žemľovú strúhanku a krátko za stáleho miešania opečieme. Pridáme kryštálový cukor a trochu mletej škorice.
- 2
Rúru vyhrejeme, plech vyložíme papierom na pečenie. 2 pláty rozmrazeného lístkového cesta položíme na vlhkú utierku tak, aby sa im prekrývali pozdĺžne kraje. Cesto potrieme roztopeným maslom. Obdobným spôsobom pridáme zvyšné pláty. Na jednu tretinu cesta dáme omrvinky, na ne dáme plnku a závin zrolujeme.
- 3
Položíme na plech, potrieme rozpusteným maslom a v predhriatej rúre pečieme asi 30 minút. Štrúdľu pred nakrájaním necháme asi 10 minút odpočívať. Nakrájame, posypeme práškovým cukrom a podávame so šľahačkou alebo osladenou kyslou smotanou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu