Rebarborová štrúdľa s mandľami

sandra - fotkasandra, 27. októbra 2009
6
porcií
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 balenie
120 g
1,5 kg
80 g
150 g
1 balíček
200 g
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rebarboru olúpeme a nakrájame na 3 cm kúsky. Zmiešame ju s práškovým a vanilkovým cukrom, nastrúhanou citrónovou kôrou, nastrúhanými mandľami a trochou mletej škorice. Na panvici speníme maslo, pridáme žemľovú strúhanku a krátko za stáleho miešania opečieme. Pridáme kryštálový cukor a trochu mletej škorice.

  2. 2

    Rúru vyhrejeme, plech vyložíme papierom na pečenie. 2 pláty rozmrazeného lístkového cesta položíme na vlhkú utierku tak, aby sa im prekrývali pozdĺžne kraje. Cesto potrieme roztopeným maslom. Obdobným spôsobom pridáme zvyšné pláty. Na jednu tretinu cesta dáme omrvinky, na ne dáme plnku a závin zrolujeme.

  3. 3

    Položíme na plech, potrieme rozpusteným maslom a v predhriatej rúre pečieme asi 30 minút. Štrúdľu pred nakrájaním necháme asi 10 minút odpočívať. Nakrájame, posypeme práškovým cukrom a podávame so šľahačkou alebo osladenou kyslou smotanou.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Vymazať
Dnes som ju piekla a je naozaj vyborna ! Cukor som dala trstinovy v ktorom mam vanilkovy struk , takze som uz vanilkovy cukor nedavala .No a struhanku som opiekla iba nasucho ...pre pokoj svedomia som tu strudlu chcela trosku "light":-)))
Vymazať
Chcela by som upiecť, no neviem si predstaviť ako pracovať s lístkovým cestom, vyvaľkať, či?