Kysnutý hruškovo– smotanový koláč so šľahačkou

sandra - fotkasandra, 27. októbra 2009
8
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

375 g
30 g
200 ml
50 g
 štipka
1 ks
50 g
Plnka:
150 ml
2 ks
2 ks
100 g
1 balíček
100 g
50 g




Postup

  1. 1

    Do misy nasypeme múku, urobíme do nej jamku a do nej rozdrobíme droždie. Naň nalejeme trochu osladeného mlieka, zľahka premiešame a necháme vykysnúť. Potom dolejeme zvyšok mlieka, zvyšok cukru, soľ, vajce a rozpustený rastlinný tuk. Vypracujeme cesto a necháme ho kysnúť. Po vykysnutí ho vyvaľkáme a dáme na vymastený plech, prepicháme ho vidličkou a necháme ešte 15 minút kysnúť.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme plnku tak, že hrušky olúpeme, nakrájame na plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Cesto pokryjeme hruškami a zalejeme šľahačkou, v ktorej sme rozmiešali vajcia, žĺtky a krupicový aj vanilkový cukor. Nasekáme si orechy, zmiešame ich s práškovým cukrom a koláč nimi posypeme.

  3. 3

    Pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia