Jemný koláč s makovou plnkou

sandra - fotkasandra, 28. októbra 2009
6
porcií
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

230 g
 štipka
60 g
150 g
2 ks
Plnka:
300 g
100 g
1 balíček
250 ml
Bielkový sneh:
5 ks
150 g




Postup

  1. 1

    Do preosiatej múky zamiešame soľ, práškový cukor, zmäknuté maslo, žĺtky a postrúhanú citrónovú kôru. Vypracujeme cesto, ktoré odložíme na pätnásť minút na chladnejšie miesto. Potom cesto rozvaľkáme a preložíme ho na vymastený a múkou vysypaný plech s rozmermi 20 krát 30 cm. Cesto potrieme makovou plnkou a vložíme do vyhriatej rúry.

  2. 2

    Napoly upečený koláč vyberieme z rúry, potrieme bielkovým snehom a dáme do rúry dopiecť. Plnka: vo vriacom mlieku rozpustíme práškový a vanilkový cukor, zamiešame mak a chvíľu povaríme. Potom odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Bielkový sneh: z bielkov a cukru vyšľaháme nad parou tuhý sneh.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia