6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do preosiatej múky zamiešame soľ, práškový cukor, zmäknuté maslo, žĺtky a postrúhanú citrónovú kôru. Vypracujeme cesto, ktoré odložíme na pätnásť minút na chladnejšie miesto. Potom cesto rozvaľkáme a preložíme ho na vymastený a múkou vysypaný plech s rozmermi 20 krát 30 cm. Cesto potrieme makovou plnkou a vložíme do vyhriatej rúry.
- 2
Napoly upečený koláč vyberieme z rúry, potrieme bielkovým snehom a dáme do rúry dopiecť. Plnka: vo vriacom mlieku rozpustíme práškový a vanilkový cukor, zamiešame mak a chvíľu povaríme. Potom odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
- 3
Bielkový sneh: z bielkov a cukru vyšľaháme nad parou tuhý sneh.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu