porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bielky trocha rozriedime vodou a ušľaháme tuhý sneh, do ktorého primiešame cukor a nastrúhanú citrónovú kôru. Nakoniec do tuhého snehu zamiešame múku, maizenu a prášok do pečiva. Cesto dáme do vymastenej koláčovej formy a upečieme v mierne vyhriatej rúre dozlata.
- 2
Čiastočne vychladnutý koláč natrieme pomarančovým krémom a pomocou vrecúška s ozdobnou rúrkou ho ozdobíme snehom, do ktorého sme zašľahali práškový i vanilkový cukor. Potom ho ešte vložíme na asi 2 minúty do rúry, aby sneh na povrchu stuhol.
- 3
Pomarančový krém: kôru z pomarančov nastrúhame a spolu s cukrom uvaríme v troche vody. Šťavu z pomarančov vytlačíme, trocha rozriedime vodou, osladíme a povaríme. Potom pridáme citrónovú šťavu, maizenu a premiešame. Všetko spolu zmiešame, niekoľko minút povaríme, odstavíme a necháme vychladnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu