Jablková torta z kysnutého cesta

sandra - fotkasandra, 28. októbra 2009
6
porcií
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
50 g
20 g
40 g
1 ks
100 ml
 štipka
Krém:
2 balíčky
100 g
0,5 l
150 g
50 g
300 g
250 ml
100 g
2-3 ks
 kúsok

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z múky, rozpusteného tuku, vajca, kvásku, soli, klinčeka a trošky vanilky urobíme cesto a necháme ho vykysnúť. Potom ho vyvaľkáme a upečieme. Medzitým uvaríme puding a po vychladnutí ho vyšľaháme s tukom.

  2. 2

    Jablká nakrájame na plátky a krátko ich povaríme s vodou, cukrom, citrónovou šťavou a klinčekom. Upečený vychladnutý korpus prekrojíme a naplníme polovicou krému. Zvyšným krémom ozdobíme vrcha boky torty a posypeme opraženým kokosom.

  3. 3

    Na vrch úhľadne poukladáme plátky jabĺk a môžeme ozdobiť šľahačkou.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: