6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
50 g |
|
20 g |
|
40 g |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
štipka |
|
Krém: | |
2 balíčky |
|
100 g |
|
0,5 l |
|
150 g |
|
50 g |
|
300 g |
|
250 ml |
|
100 g |
|
|
|
2-3 ks |
|
kúsok |
|
Postup
-
1
Z múky, rozpusteného tuku, vajca, kvásku, soli, klinčeka a trošky vanilky urobíme cesto a necháme ho vykysnúť. Potom ho vyvaľkáme a upečieme. Medzitým uvaríme puding a po vychladnutí ho vyšľaháme s tukom.
- 2
Jablká nakrájame na plátky a krátko ich povaríme s vodou, cukrom, citrónovou šťavou a klinčekom. Upečený vychladnutý korpus prekrojíme a naplníme polovicou krému. Zvyšným krémom ozdobíme vrcha boky torty a posypeme opraženým kokosom.
- 3
Na vrch úhľadne poukladáme plátky jabĺk a môžeme ozdobiť šľahačkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu