6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 250 g |
|
| 50 g |
|
| 20 g |
|
| 40 g |
|
| 1 ks |
|
| 100 ml |
|
| štipka |
|
| Krém: | |
| 2 balíčky |
|
| 100 g |
|
| 0,5 l |
|
| 150 g |
|
| 50 g |
|
| 300 g |
|
| 250 ml |
|
| 100 g |
|
|
|
|
| 2-3 ks |
|
| kúsok |
|
Postup
-
1
Z múky, rozpusteného tuku, vajca, kvásku, soli, klinčeka a trošky vanilky urobíme cesto a necháme ho vykysnúť. Potom ho vyvaľkáme a upečieme. Medzitým uvaríme puding a po vychladnutí ho vyšľaháme s tukom.
- 2
Jablká nakrájame na plátky a krátko ich povaríme s vodou, cukrom, citrónovou šťavou a klinčekom. Upečený vychladnutý korpus prekrojíme a naplníme polovicou krému. Zvyšným krémom ozdobíme vrcha boky torty a posypeme opraženým kokosom.
- 3
Na vrch úhľadne poukladáme plátky jabĺk a môžeme ozdobiť šľahačkou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu