8
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
25-30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
0,5 kg |
|
40 g |
|
50 g |
|
250 ml |
|
75 g |
|
štipka |
|
1 ks |
|
|
|
Náplň: | |
1 ks |
|
2 PL |
|
300 ml |
|
Okrem toho: | |
8 ks |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto spracujeme a necháme kysnúť asi 45 minút. Medzitým si uvaríme náplň – klasický puding, len trochu hustejší. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik veľkosti 30 x 40 cm, potrieme ho rozpusteným maslom a zvinieme do valčeka.
- 2
Ten rozkrájame na 16 rovnakých koliesok, rozložíme ich na plech a v každom urobíme jamku. Do každej jamky dáme trochu pudingu a polovicu slivky.
- 3
Pečieme v v rúre zohriatej na 180 stupňov Celzia 25 – 30 minút. Ešte teplé koláče pocukrujeme.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu