Chutné kysnuté slivkáče

sandra - fotkasandra, 27. októbra 2009
8
porcií
20 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

0,5 kg
40 g
50 g
250 ml
75 g
 štipka
1 ks
Náplň:
1 ks
2 PL
300 ml
Okrem toho:
8 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto spracujeme a necháme kysnúť asi 45 minút. Medzitým si uvaríme náplň – klasický puding, len trochu hustejší. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik veľkosti 30 x 40 cm, potrieme ho rozpusteným maslom a zvinieme do valčeka.

  2. 2

    Ten rozkrájame na 16 rovnakých koliesok, rozložíme ich na plech a v každom urobíme jamku. Do každej jamky dáme trochu pudingu a polovicu slivky.

  3. 3

    Pečieme v v rúre zohriatej na 180 stupňov Celzia 25 – 30 minút. Ešte teplé koláče pocukrujeme.

Diskusia k receptu