6
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1.cesto: | |
350 g |
|
200 g |
|
2 ks |
|
100 g |
|
1/2 ks |
|
2 PL |
|
2.cesto: | |
50 g |
|
250 g |
|
2 ks |
|
100 ml |
|
220 g |
|
150 g |
|
4 ks |
|
|
|
Poleva: | |
300 g |
|
|
|
2 PL |
|
Postup
-
1
1. cesto: všetky suroviny spracujeme na vláčne cesto a rozdelíme na 2 časti, jednu o čosi väčšiu ako druhú. Väčšiu časť rozvaľkáme a uložíme do vymasteného a pomúčeného plechu. Cesto natrieme lekvárom.
- 2
2. cesto: maslo vymiešame s cukrom, žĺtkami, mliekom a mletými orechmi. Postupne pridávame múku a tuhý sneh zo 4 bielkov. Cesto vylejeme na lekvárom natretý plást cesta. Druhú, menšiu časť prvého cesta rozvaľkáme a uložíme na vyliate orechové cesto.
- 3
Koláč popicháme vidličkou a pečieme v stredne vyhriatej rúre. Vychladnutý koláč polejeme polevou a stuhnutý krájame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu