Pečené halušky s krémom

redakcia - fotkaredakcia, 4. novembra 2009
4
porcie
60 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
25 g
25 g
20 g
1 ks
130 ml
Vanilkový krém:
750 ml
1 balíček
4 ks
50 g
40 g
1 kl
Na posypanie:
80 g
50 g




Postup

  1. 1

    Do misky dáme všetky suroviny na cesto. Zarobíme cesto, ktoré necháme 30 minút kysnúť. Tortovú formu potrieme rozpusteným tukom a posypeme múkou. Zmiešame orechy s cukrom. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 2 cm. Vykrajujeme kolieska, ktoré potrieme rozpusteným maslom, každé koliesko obalíme v orechoch a poukladáme ich do vymastenej a vysypanej formy, tesne vedľa seba. Necháme kysnúť ďalších 30 minút.

  2. 2

    Krém: zmiešame múku s cukrom, pridáme 100 ml mlieka, vajíčka a všetko spolu vyšľaháme. Ostatné mlieko prevaríme s vanilkovým cukrom a za stáleho miešania nalejeme na žĺtkovú zmes. Do uvareného krému pridáme rum.

  3. 3

    Halušky tesne pred pečením posypeme orechmi, ktoré nám ostali z obaľovania. Halušky pečieme asi 35 minút. Po upečení ich necháme trošku vychladnúť. Pred podávaním ich polejeme teplým vanilkovým krémom.

Diskusia k receptu

Vymazať
lisbet
Ja by som to nazvala Dukátové buchtičky a krém robievam zo Zlatého klasu.
Vymazať
ancicka
takto niekedy /ked mám viac orechov/ dukatové buchtičky,pečené na menšom plechu.
Vymazať
sracz
....... nuž a ja sa dobrovoľne hlásim k "momentálne zaostalým", pretože aj tomuto rcp akosi, toto, izé, ťažko rozumiem! Hore, to akože tam v mojej "striebrom" posypanej "gebuli" sa síce svieti, ale asi nikto nie je doma! pečené halušky v tvare koliesok ....... ešteže dokážem "vidieť" ich vôňu a chuť => tak to teda hej, to by som si dal! A hneď "tripľu" nie dupľu! Ááááááále čo tam po tom - napečiem a dám vedieť! "Kto ňepoprobuje, ňenapeče a ňeošmakuje, ta ňebudze znac"!
Vymazať
pivonka
O tomto recepte som doteraz nemala tušenia a to je škoda, lebo čo ja viem, dukátové buchtičky sú bez orechov a to je v tomto recepte plus. Orechové ja ľúbim. Akurát by som nevykrajovala kolieska ale urobila malé buchtičky, aby mi neostali odkrojky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia