porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 250 g |
|
| 25 g |
|
| 25 g |
|
| 20 g |
|
|
|
|
| 1 ks |
|
| 130 ml |
|
|
|
|
| Vanilkový krém: | |
| 750 ml |
|
| 1 balíček |
|
| 4 ks |
|
| 50 g |
|
| 40 g |
|
| 1 kl |
|
| Na posypanie: | |
| 80 g |
|
| 50 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Do misky dáme všetky suroviny na cesto. Zarobíme cesto, ktoré necháme 30 minút kysnúť. Tortovú formu potrieme rozpusteným tukom a posypeme múkou. Zmiešame orechy s cukrom. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 2 cm. Vykrajujeme kolieska, ktoré potrieme rozpusteným maslom, každé koliesko obalíme v orechoch a poukladáme ich do vymastenej a vysypanej formy, tesne vedľa seba. Necháme kysnúť ďalších 30 minút.
- 2
Krém: zmiešame múku s cukrom, pridáme 100 ml mlieka, vajíčka a všetko spolu vyšľaháme. Ostatné mlieko prevaríme s vanilkovým cukrom a za stáleho miešania nalejeme na žĺtkovú zmes. Do uvareného krému pridáme rum.
- 3
Halušky tesne pred pečením posypeme orechmi, ktoré nám ostali z obaľovania. Halušky pečieme asi 35 minút. Po upečení ich necháme trošku vychladnúť. Pred podávaním ich polejeme teplým vanilkovým krémom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu