Šalát zo špargle a artičokov

redakcia - fotkaredakcia, 10. novembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

 zväzok
130 g
150 g
5 ks
30 g
1/2 KL
2 strúčiky
2 PL
2 PL
1/4 KL
2 PL




Postup

  1. 1

    Špargľu pokrájame na 5 cm dlhé kúsky, fazuľku zbavíme stopiek, šampiňóny prekrojíme a artičoky rozštvrtíme. Špargľu a fazuľové struky povaríme 2 minúty vo vriacej vode do jasnozelena a potom ochladíme v ľadovej vode a scedíme.

  2. 2

    V rajničke zohrejeme maslo, pridáme papriku a na plátky pokrájaný cesnak a napokon huby. Pražíme asi 4 minúty.

  3. 3

    V miske zmiešame olej s citrónovou šťavou, korením a mätou, pridáme špargľu, fazuľku, artičoky a huby a premiešame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia