Tento recept mám od mojej maminy, ona vie veľmi dobre variť takéto veci.
porcie
príprava
na 150-200 °C
Postup
-
1
- rúru vyhrejeme na 200 °C -mäso zbavíme prebytočného tuku (necháme len tenkú vrstvu) -vo veľkom pekáči rozpálime olej a zo všetkých strán prudko oečieme -potom ho vyberieme a tuk vylejeme
- 2
-do pekáča pridáme vrstvu byliniek -na ne poukladáme cesnak -ne cesnak rozložíme mäso, polejeme ho mliekom, osolíme a okoreníme -pekáč s mäsom vrátime naspäť na oheň a mlieko privedieme do varu -znova odstavíme zo sporáka a pridáme šťavu a kôru
- 3
-pekáč vložíme do rúry a pečieme 20 minút. -potom teplotu znížime na 150 °C a pomaly pečieme cca. 1 hodinu -mäso polejeme výpekom -po dopečení necháme mäso asi 10-15 minút
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu