Talianske pečené karé

forneta - fotkaforneta, 29. októbra 2009

Tento recept mám od mojej maminy, ona vie veľmi dobre variť takéto veci.

4-6
porcie
10 minút
príprava
90 minút
na 150-200 °C

Suroviny

1,4 kg
4 PL
5
1
1 l
2 citróny
podľa potreby
podľa potreby




Postup

  1. 1

    - rúru vyhrejeme na 200 °C -mäso zbavíme prebytočného tuku (necháme len tenkú vrstvu) -vo veľkom pekáči rozpálime olej a zo všetkých strán prudko oečieme -potom ho vyberieme a tuk vylejeme

  2. 2

    -do pekáča pridáme vrstvu byliniek -na ne poukladáme cesnak -ne cesnak rozložíme mäso, polejeme ho mliekom, osolíme a okoreníme -pekáč s mäsom vrátime naspäť na oheň a mlieko privedieme do varu -znova odstavíme zo sporáka a pridáme šťavu a kôru

  3. 3

    -pekáč vložíme do rúry a pečieme 20 minút. -potom teplotu znížime na 150 °C a pomaly pečieme cca. 1 hodinu -mäso polejeme výpekom -po dopečení necháme mäso asi 10-15 minút

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia