Cibuľa

Energia 201 KJ
Kalórie 48,0 kcal2.4%
Sacharidy 9,60 g4.17%
Tuky 0,30 g0.43%
* cibuľa - nutričné hodnoty pre 100g

Recepty, kde je cibuľa

prazdny

Polievka zo sušených húb

Polievky

Huby opláchneme, nakrájame, dáme do vody a varíme.

prazdny

Kapor na švajčiarsky spôsob

Hlavné jedlá

Kapra narežeme cez kožu, osolíme.

prazdny

Zubáč s grilovanou zeleninou

Hlavné jedlá

Zubáča obalíme v rybacej múke a ugrilujeme z oboch strán, zeleninu nakrájame na plátky a ugrilujeme...

prazdny

Rybacia panvica s cukinou

Hlavné jedlá

Rybu umyjeme, očistíme, nakrájame na menšie kúsky, pokvapkáme citrónovou šťavou a osolíme. Cukinu...

prazdny

Šproty so zemiakmi

Hlavné jedlá

Ako prvú vrstvu uložíme na dno nádoby zemiak narezaný na tenké plátky, potom pridáme cibuľu nakrájanú...

prazdny

Ostrý kalmár

Hlavné jedlá

Vareného kalmára narežeme na hrubé rezance, zmiešame s čiernym mletým korením alebo červenou paprikou, rozotreným...

prazdny

Šťuka na šumivom víne

Hlavné jedlá

Na kolieska nakrájanú mrkvu a cibuľu podusíme vo veľkom hrnci na polovici masla, osolíme a okoreníme....

prazdny

Pstruh pečený v alobale

Vypitvané a vyčistené pstruhy opláchneme v studenej vode a necháme dobre odkvapkať.

prazdny

Zubáč s klobásovou plnkou

Hlavné jedlá

Zubáča zbavíme šupín a žiaber, vypitveme ho, dôkladne poumývame a vytrieme dosucha. Nožom urobíme...

prazdny

Kapor plnený hríbmi

Hlavné jedlá

Očisteného a vypitvaného kapra umyjeme, vykrojíme chrbtovú kosť, pričom musíme dávať pozor, aby sme...

prazdny

Bučiansky plnený kapor

Hlavné jedlá

Ryby umyjeme, odstránime hlavu, cez otvor vyberieme vnútornosti, očistíme a umyjeme. Potom ich...

prazdny

Bertin kapor v kapuste

Hlavné jedlá

Narezanú cibuľu osmažíme na oleji, pridáme natenko narezanú kapustu a dusíme do zmäknutia.

prazdny

Kapor na zelenine

Hlavné jedlá

Kapra očistíme, umyjeme, zbavíme hlavy a naplníme 2 očistenými a na kolieska nakrájanými cibuľami a...

prazdny

Tmavá treska v šafranovej omáčke

Hlavné jedlá

Filé opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme. V hrnci zohrejeme biele víno, mäsový vývar, ...

prazdny

Pečené bravčové koleno na čiernom pive

Bravčové mäso

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

prazdny

Rybie ragú

Hlavné jedlá

Rybie mäso pokvapkáme citrónovou šťavou, necháme chvíľu odpočinúť a potom ho nakrájame na väčšie kocky, ...

prazdny

Staročeský šalát z kapra

Šaláty

Varené mäso zbavené kostí rozoberieme na kúsky, pridáme polovicu nadrobno pokrájanej cibule, hrášok a majonézu...

prazdny

Studený šalát z rybieho filé

Šaláty

Filé nakrájame na kocky, pokvapkáme citrónom a necháme aspoň pol hodiny odležať. Nadrobno nakrájanú zeleninu...

prazdny

Restovaný rybací šalát

Šaláty

Uvarené filé rozdrobíme a premiešame s majonézou.

prazdny

Polievka z rybieho filé s kyslou kapustou

Polievky

Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájané rybie filé, pokrájanú kyslú kapustu, ...

prazdny

Dunajská polievka

Polievky

Pokrájanú zeleninu dusíme na masle s cibuľou asi 10 minút, potom ju zaprášime múkou, pridáme...

prazdny

Polievka z kapra

Polievky

Očisteného, vypitvaného a umytého kapra pokrájame na menšie kúsky, osolíme a necháme stáť. Z...

prazdny

Grilovaná mix zelenina

Hlavné jedlá

Baklažán a cuketu nakrájame na plátky, šampiňóny a cibuľu na polovice.

prazdny

Plnený grilovaný baklažán

Hlavné jedlá

Baklažán umyjeme a pozdĺžne nakrájame na plátky veľké 0, 5 cm. Osolíme a necháme hodinu tzv....

prazdny

Ratatouille po slovensky

Hlavné jedlá

Papriky a kapie očistíme a nakrájame na kúsky veľké asi 3 x 3 cm. Šampiňóny rozkrojíme...

prazdny

Zelerová hrianka

Hlavné jedlá

Chlieb zľahka z jednej strany opečieme, potrieme maslom, vložíme naň dobre odkvapkaný plátok zeleru, ...

prazdny

Grilovaná zmes zeleniny s cesnakovým dressingom

Bezmäsité jedlá

Hlavičky cesnaku prekrojíme na polovice, baklažán nakrájame na trojcentimetrové plátky.

prazdny

Grilované cukety so zeleninou

Bezmäsité jedlá

Cukety pozdĺžne rozkrojíme na 2 časti a vnútornú časť z nich vydlabeme. Takto upravené cukety preložíme...

prazdny

Grilovaná zelenina s bylinkovým maslom

Hlavné jedlá

Baklažán, cukety, papriky a šampiňóny očistíme, umyjeme a nakrájame na plátky. Cibuľu olúpeme...

prazdny

Maďarský guláš

Hovädzie mäso

Na oleji opražíme cibuľu dotmava. Mäso nakrájame na kocky. Pridáme k cibuli a prikryté necháme dusiť vo vlastnej šťave....

prazdny

Palacinky Hortobágyi

Kuracie mäso

Kuchynsky upravené kurča umyjeme a rozporciujeme.

prazdny

Koláč „töki pompos“

Dezerty

Mlieko zohrejeme a rozpustíme cukor, rozmrvíme droždie a zamiešame. Vlejeme do múky, pridáme soľ a vymiesime tuhšie cesto....

prazdny

Zubáč Bakony

Hlavné jedlá

Filety zo zubáča umyjeme, osolíme, okoreníme a opražíme na masti z obidvoch strán.

prazdny

Maďarský štipľavý zeleninový šalát so salámou

Šaláty

Očistenú a umytú fazuľku pokrájame na kúsky dlhé asi 1, 5 cm, rajčiakovú papriku a rajčiaky rozštvrtíme, cibuľu pokrájame...

prazdny

Maďarský zemiakový šalát

Šaláty

Zemiaky uvaríme a nakrájame na plátky. Slaninu nakrájame na menšie kocky a spolu s nadrobno pokrájanou cibuľou urestujeme doružova.

prazdny

Kapustové závitky

Hlavné jedlá

Z kapusty vyrežeme hlúb a hlávku necháme variť 5 – 6 minút v osolenej vode. 8 listov oddelíme, ...