Kurča s bylinkami

redakcia - fotkaredakcia, 11. septembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 ks
1 ks
1 kocka
100 ml




Postup

  1. 1

    Očistené kurča nakrájame na časti, vložíme do misy a marinujeme asi hodinu v citrónovej šťave spolu s citrónovou kôrou, soľou a čiernym korením. Medzitým na oleji opražíme cibuľu. Potom vyberieme kurča z marinády a spolu s cibuľou ho opražíme pár minút.

  2. 2

    Posolíme, okoreníme a po chvíli polejeme marinádou. Pridáme bylinky, polejeme vínom a varíme 45 minút. Občas polejeme vývarom.

  3. 3

    Pred ukončením posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame s pečenými zemiakmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia