Feniklová polievka s medovkou lekárskou

redakcia - fotkaredakcia, 11. septembra 2009
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
125 ml
1/2 ks
300 ml
1 PL
 štipka




Postup

  1. 1

    Fenikel očistíme, umyjeme a pozdĺžne prepolíme. Tretinu hľuzy nakrájame priečne na jemné prúžky. Cibuľu olúpeme a nasekáme. Feniklové prúžky podusíme v 300 ml vody s trochou soli, nie príliš domäkka. Zvyšný fenikel nakrájame nadrobno. Spolu so zelenými časťami, cibuľou a slepačím vývarom povaríme 11 minút.

  2. 2

    Polievku rozmixujeme na kašu. Vyšľaháme tuhú šľahačku a opatrne ju zamiešame do polievky. Pridáme podusené feniklové prúžky a polievku dochutíme soľou, čiernym korením a kajenským korením.

  3. 3

    Podávame posypané medovkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia