4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Fenikel očistíme, umyjeme a pozdĺžne prepolíme. Tretinu hľuzy nakrájame priečne na jemné prúžky. Cibuľu olúpeme a nasekáme. Feniklové prúžky podusíme v 300 ml vody s trochou soli, nie príliš domäkka. Zvyšný fenikel nakrájame nadrobno. Spolu so zelenými časťami, cibuľou a slepačím vývarom povaríme 11 minút.
- 2
Polievku rozmixujeme na kašu. Vyšľaháme tuhú šľahačku a opatrne ju zamiešame do polievky. Pridáme podusené feniklové prúžky a polievku dochutíme soľou, čiernym korením a kajenským korením.
- 3
Podávame posypané medovkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu