Tymianové roštenky

redakcia - fotkaRedakcia, 11. septembra 2009 11:20
Ďalšie recepty »
180 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Roštenky mierne naklepeme a vložíme do misky. Prelisovaný cesnak premiešame s nakrájanou cibuľou a olejom. Touto marinádou potrieme roštenky z oboch strán, zalejeme ich zvyškom marinády a necháme pod pokrievkou 3 – 4 hodiny v chlade odležať. Pred prípravou roštenky vyberieme a tupým nožom z nich zotrieme marinádu do misky.

  2. 2

    Potom marinádu premiešame s tymianom a nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou. Na rozpálenom oleji roštenky z oboch strán opečieme. Potom na ne nalejeme zvyšnú marinádu, krátko osmažíme, osolíme a okoreníme.

  3. 3

    Jednotlivé porcie na tanieroch prelejeme výpekom. Podávame s ryžou alebo bielym chlebom.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist