180 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Roštenky mierne naklepeme a vložíme do misky. Prelisovaný cesnak premiešame s nakrájanou cibuľou a olejom. Touto marinádou potrieme roštenky z oboch strán, zalejeme ich zvyškom marinády a necháme pod pokrievkou 3 – 4 hodiny v chlade odležať. Pred prípravou roštenky vyberieme a tupým nožom z nich zotrieme marinádu do misky.
- 2
Potom marinádu premiešame s tymianom a nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou. Na rozpálenom oleji roštenky z oboch strán opečieme. Potom na ne nalejeme zvyšnú marinádu, krátko osmažíme, osolíme a okoreníme.
- 3
Jednotlivé porcie na tanieroch prelejeme výpekom. Podávame s ryžou alebo bielym chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu