Tymianové roštenky

redakcia - fotkaredakcia, 11. septembra 2009
180 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
2 strúčiky
1 ks
100 ml
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Roštenky mierne naklepeme a vložíme do misky. Prelisovaný cesnak premiešame s nakrájanou cibuľou a olejom. Touto marinádou potrieme roštenky z oboch strán, zalejeme ich zvyškom marinády a necháme pod pokrievkou 3 – 4 hodiny v chlade odležať. Pred prípravou roštenky vyberieme a tupým nožom z nich zotrieme marinádu do misky.

  2. 2

    Potom marinádu premiešame s tymianom a nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou. Na rozpálenom oleji roštenky z oboch strán opečieme. Potom na ne nalejeme zvyšnú marinádu, krátko osmažíme, osolíme a okoreníme.

  3. 3

    Jednotlivé porcie na tanieroch prelejeme výpekom. Podávame s ryžou alebo bielym chlebom.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: