Orechové kurča v bazalkovej omáčke

redakcia - fotkaredakcia, 11. septembra 2009
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
2 PL
1 ks
2 strúčiky
2 ks
50 g
100 ml
1 PL
80 g
1 KL




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia umyjeme, osušíme utierkou, mierne naklepeme, osolíme a potrieme korením. Osmažíme z oboch strán v panvici na PL rozohriateho oleja domäkka. Vyberieme a zabalíme do alobalu. Do výpeku prilejeme zvyšný olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a osmažíme.

  2. 2

    Potom pridáme obidva druhy syra, smotanu a pretlačený cesnak. Na miernom ohni necháme syry za stáleho miešania roztopiť, prisypeme bazalku a krátko povaríme. Orechové jadrá nahrubo nasekáme a nasucho opražíme na teflónovej panvici.

  3. 3

    Osmažené prsia na tanieri prelejeme omáčkou a posypeme opraženými orechmi. Podávame s cestovinami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia