4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Fazuľu umyjeme, cibuľu a cesnak olúpeme a najemno nakrájame. Umyjeme jahňacie koleno, osušíme a pokrájame na kúsky. V hrnci rozohrejeme olivový olej, prisypeme mäsové kúsky a podusíme spoločne s cibuľou a cesnakom. Pridáme fazuľu, kelové listy a zalejeme zeleninovým vývarom.
- 2
Ochutíme stonkami saturejky, stonkou rozmarínu, stonkami tymianu, osolíme a okoreníme. Všetko varíme na strednom plameni asi 40 minút. Paradajky nakrojíme do kríža, krátko naparíme, prudko schladíme a olúpeme.
- 3
Potom ich nakrájame na štvrtiny, odstránime jadierka a dužinu nakrájame na kocky, pridáme do polievky a varíme ešte 5 minút. Nakoniec z polievky odstránime stonky byliniek.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu