Fazuľová polievka s paradajkami

redakcia - fotkaredakcia, 9. septembra 2009 11:35
Ďalšie recepty »
4
porcie
10 min
príprava
50 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Fazuľu umyjeme, cibuľu a cesnak olúpeme a najemno nakrájame. Umyjeme jahňacie koleno, osušíme a pokrájame na kúsky. V hrnci rozohrejeme olivový olej, prisypeme mäsové kúsky a podusíme spoločne s cibuľou a cesnakom. Pridáme fazuľu, kelové listy a zalejeme zeleninovým vývarom.

  2. 2

    Ochutíme stonkami saturejky, stonkou rozmarínu, stonkami tymianu, osolíme a okoreníme. Všetko varíme na strednom plameni asi 40 minút. Paradajky nakrojíme do kríža, krátko naparíme, prudko schladíme a olúpeme.

  3. 3

    Potom ich nakrájame na štvrtiny, odstránime jadierka a dužinu nakrájame na kocky, pridáme do polievky a varíme ešte 5 minút. Nakoniec z polievky odstránime stonky byliniek.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist