Fazuľová polievka s paradajkami

redakcia - fotkaredakcia, 9. septembra 2009
4
porcie
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
3 ks
1 ks
2 strúčiky
400 g
1 l
2 PL
5 stoniek
1 stonka
5 stoniek
2 ks




Postup

  1. 1

    Fazuľu umyjeme, cibuľu a cesnak olúpeme a najemno nakrájame. Umyjeme jahňacie koleno, osušíme a pokrájame na kúsky. V hrnci rozohrejeme olivový olej, prisypeme mäsové kúsky a podusíme spoločne s cibuľou a cesnakom. Pridáme fazuľu, kelové listy a zalejeme zeleninovým vývarom.

  2. 2

    Ochutíme stonkami saturejky, stonkou rozmarínu, stonkami tymianu, osolíme a okoreníme. Všetko varíme na strednom plameni asi 40 minút. Paradajky nakrojíme do kríža, krátko naparíme, prudko schladíme a olúpeme.

  3. 3

    Potom ich nakrájame na štvrtiny, odstránime jadierka a dužinu nakrájame na kocky, pridáme do polievky a varíme ešte 5 minút. Nakoniec z polievky odstránime stonky byliniek.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia