príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Filé mierne osolíme, necháme ho odmraziť a trochu odstáť. Ošúpanú cibuľu nakrájame nadrobno a v hrnci speníme na rozohriatom oleji. Pridáme na plátky pokrájaný cesnak a nadrobno pokrájanú papriku. Ošúpané paradajky nakrájame na menšie kocky a pridáme k ostatnej zelenine. Občas premiešame, a keď sa rozvaria, pridáme na kocky pokrájané ošúpané zemiaky.
- 2
Dochutíme gulášovým korením, mletou paprikou a rascou. Pridáme ošúpanú, na kocky pokrájanú cuketu a asi 4 minúty prikryté dusíme. Filé nakrájame na väčšie kocky a pridáme do hrnca. Zľahka premiešame, chvíľu podusíme a potom zalejeme horúcim zeleninovým vývarom.
- 3
Na miernom ohni varíme asi 10 minút, aby sa filé nerozvarilo. Pred koncom dochutíme sušeným majoránom, posekanou petržlenovou vňaťou, mletým korením a soľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu