Rybacia polievka s cuketou

redakcia - fotkaredakcia, 8. septembra 2009
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1-2 ks
1 PL
4 strúčiky
1 ks
2 ks
2 ks
1 ks
2 l
1/2 KL
1 KL
2 KL
1/2 KL
1/2 KL




Postup

  1. 1

    Filé mierne osolíme, necháme ho odmraziť a trochu odstáť. Ošúpanú cibuľu nakrájame nadrobno a v hrnci speníme na rozohriatom oleji. Pridáme na plátky pokrájaný cesnak a nadrobno pokrájanú papriku. Ošúpané paradajky nakrájame na menšie kocky a pridáme k ostatnej zelenine. Občas premiešame, a keď sa rozvaria, pridáme na kocky pokrájané ošúpané zemiaky.

  2. 2

    Dochutíme gulášovým korením, mletou paprikou a rascou. Pridáme ošúpanú, na kocky pokrájanú cuketu a asi 4 minúty prikryté dusíme. Filé nakrájame na väčšie kocky a pridáme do hrnca. Zľahka premiešame, chvíľu podusíme a potom zalejeme horúcim zeleninovým vývarom.

  3. 3

    Na miernom ohni varíme asi 10 minút, aby sa filé nerozvarilo. Pred koncom dochutíme sušeným majoránom, posekanou petržlenovou vňaťou, mletým korením a soľou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia