4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Baklažán umyjeme, osušíme, pokrájame na menšie kúsky, ale nešúpeme ho. Pokrájanú cibuľu speníme do sklovita, zmiernime oheň a pridáme baklažán, ktorý ešte spolu cibuľou aspoň 2 minúty pražíme.
- 2
Pridáme tymian a podlejeme vodou. Na miernom ohni necháme variť asi 20 minút. Keď je baklažán uvarený domäkka, polievku rozmixujeme a prilejeme sladkú smotanu.
- 3
Varíme ďalšie 3 minúty a podávame s kvapkou olivového oleja a talianskymi chlebovými tyčinkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu