Baklažánová polievka

redakcia - fotkaredakcia, 9. septembra 2009
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 ks
1 PL
1 KL
100 ml




Postup

  1. 1

    Baklažán umyjeme, osušíme, pokrájame na menšie kúsky, ale nešúpeme ho. Pokrájanú cibuľu speníme do sklovita, zmiernime oheň a pridáme baklažán, ktorý ešte spolu cibuľou aspoň 2 minúty pražíme.

  2. 2

    Pridáme tymian a podlejeme vodou. Na miernom ohni necháme variť asi 20 minút. Keď je baklažán uvarený domäkka, polievku rozmixujeme a prilejeme sladkú smotanu.

  3. 3

    Varíme ďalšie 3 minúty a podávame s kvapkou olivového oleja a talianskymi chlebovými tyčinkami.

Diskusia k receptu

Vymazať
martamm
Výborná, práve som ju obedovala. Ja som pridala aj pár zemiačikov na zahustenie a dala som si do taniera strúhanú kozarellu. Podávala som bez tyčiniek, nakoľko som nemala doma :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia