Lososová polievka s kôprom

redakcia - fotkaredakcia, 11. septembra 2009
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 a 1/2 PL
1 ks
1 ks
3 PL
1,5 l
300 g
220 ml
120 ml
2 PL




Postup

  1. 1

    V hrnci rozpustíme maslo, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a pór a pražíme do zmäknutia. Potom pridáme múku, stiahneme plameň a za občasného miešania ešte asi 3 minúty smažíme. Do hrnca prilejeme horúci vývar, premiešame a pridáme olúpané, na kocky pokrájané zemiaky. Osolíme, okoreníme a privedieme do varu.

  2. 2

    Potom zmiernime plameň, hrniec zakryjeme pokrievkou a varíme, kým zemiaky nie sú mäkké. Lososa pokrájame na menšie kúsky, ktoré spolu s mliekom pridáme do polievky. Polievku varíme už len krátko, asi 3 – 5 minút, aby sa mäso nerozpadlo.

  3. 3

    Potom primiešame šľahačkovú smotanu a nasekaný kôpor. Polievku prehrejeme, ale už nevaríme. Podľa chuti ešte osolíme a okoreníme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia