4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V hrnci rozpustíme maslo, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a pór a pražíme do zmäknutia. Potom pridáme múku, stiahneme plameň a za občasného miešania ešte asi 3 minúty smažíme. Do hrnca prilejeme horúci vývar, premiešame a pridáme olúpané, na kocky pokrájané zemiaky. Osolíme, okoreníme a privedieme do varu.
- 2
Potom zmiernime plameň, hrniec zakryjeme pokrievkou a varíme, kým zemiaky nie sú mäkké. Lososa pokrájame na menšie kúsky, ktoré spolu s mliekom pridáme do polievky. Polievku varíme už len krátko, asi 3 – 5 minút, aby sa mäso nerozpadlo.
- 3
Potom primiešame šľahačkovú smotanu a nasekaný kôpor. Polievku prehrejeme, ale už nevaríme. Podľa chuti ešte osolíme a okoreníme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu