Cera

Cera ako ingrediencia v receptoch:

  • Domáce horalky (fotorecept)

    Domáce horalky (fotorecept)

    Potešte svoje deti, vnúčatá touto dobrotou vhodnou na cesty, na desiatu do školy, končia prázdniny a tak pre malých aj veľkých. Nenáročna príprava.

  • Tekvicové muffiny s punčovou polevou a orieškami

    Tekvicové muffiny s punčovou polevou a orieškami

    Tekvicu očistíme a postrúhame. V nádobe zmiešame hladkú a polohrubú múku, prášok do pečiva, hnedý a vanilkový cukor, vajcia, olej, štipku soli, kyslú smotanu alebo jogurt a nastrúhanú tekvicu.

  • Krehké „lazane“s krémom a jahodami
  • Maková bábovka s čerešňami

    Maková bábovka s čerešňami

    V mise zmiešame sypké suroviny - múku s makom a práškom do pečiva. V druhej miske vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Pridáme sypké suroviny, olej, mlieko a štipku soli. Z bielkov vyšľaháme...

  • Kokosovo-karamelové rezy

    Kokosovo-karamelové rezy

    Výborný sviatočný zákusok.

  • Kakaové úliky s krémom

    Kakaové úliky s krémom

    Zmiešame suroviny na základné cesto a vypracujeme hladké cesto. Zabalíme do fólie a necháme aspoň 30 minút v chladničke.

  • Marokánky

    Marokánky

    Hrozienka namočíme do rumu. Do mlieka dáme cukor, pridáme Palmarin, múku a za stáleho miešania privedieme do varu tak, aby nám vznikol hustý biely krém.

  • Orechové trubičky plnené krémom

    Orechové trubičky plnené krémom

    Zo surovín na cesto vypracujeme cesto a rozdelíme ho na dve časti. Na doske rozvaľkáme cesto na hrúbku 5 mm. Urobíme pásy so šírkou 6 cm a nakrúcame ich na 7 cm hliníkové trubičky. Prstami dôkladne...

  • Dobošová torta

    Dobošová torta

    V mise vymiešame maslo s cukrom, vajcia, múku, soľ a prášok do pečiva. Vznikne nám husté, mazľavé cesto. Na dno vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy bez okrajovej manžety rovnomerne natierame cesto dlhým...

  • Medová torta

    Medová torta

    Palmarin, med, smotanu dáme do misky, pridáme kakao, vajce a v teplom vodnom kúpeli vyšľaháme do penista. Pridáme múku, sódu bikarbónu a vypracujeme hladké cesto. Necháme aspoň 30 minút odležať v chladničke.

  • Bezlepkové odpaľované čokoládové venčeky

    Bezlepkové odpaľované čokoládové venčeky

    Venčeky a veterníky patria k najobľúbenejším zákuskom slovenských cukrární. Ak ste doteraz odolávali odpaľovanému cestu, nastal čas vyskúšať ho. Odpaľované cesto nie je tak zložité, ako sa o ňom šíria mýty, možno to chce...

  • Šťavnatý ríbezľový koláč (fotorecept)

    Šťavnatý ríbezľový koláč (fotorecept)

    Koláčik z čiernych a bielych ríbezlí.

  • Raffaello

    Raffaello

    Práškový cukor, vanilkový cukor, vodu a Ceru necháme rozpustiť v hrnci za občasného miešania. Vzniknutú zmes necháme vychladnúť.

  • Štafetky - famózne roládky z bielkov (fotorecept)

    Štafetky - famózne roládky z bielkov (fotorecept)

    Občas má každý doma väčšie množstvo bielkov. Čo s nimi? Dajú sa využiť rôzne, určite ich nevyhadzujeme. Posledne som robila malé roládky plnené kávovým krémom. Poviem vám, niečo fantastické.

  • Plnené kokosky (fotorecept)

    Plnené kokosky (fotorecept)

    Naše obľúbené.

  • Prekladané pagáčiky

    Prekladané pagáčiky

    Výborné ľahučké pagáčiky:))

  • Snehové loptičky (fotorecept)

    Snehové loptičky (fotorecept)

    Tieto loptičky pripravujeme hlavne na Vianoce.

  • Parížske rožteky

    Parížske rožteky

    Bielky a kryštálový cukor si vyšľaháme nad parou asi 10 minút, tak aby nám vznikol hustý krém.

  • Sladká bomba „domáce bounty“

    Sladká bomba „domáce bounty“

    Kokos, Salko, práškový cukor si dáme do misky, bielu čokoládu si roztopíme a tiež pridáme do misky a poriadne premiešame, vznikne nám úžasná sladká zmes, z ktorej si spravíme šulky, alebo guličky.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist