Cera

Recepty, kde je cera

prazdny

Dvojfarebné kocky

Dezerty

Výborný zákusok s orechovou plnkou.

prazdny

Vegan žerbó rezy

Dezerty

Žerbó rezy boli pre mňa odjakživa pochúťkou, ktorá bola súčasťou našich Vianoc a Veľkej Noci....

prazdny

Plnené rožteky bez kysnutia

Koláče

Do tohto cesta nejde cukor ani vajce, robí sa s Cerou....

prazdny

Opité piškóty

Dezerty

Koláč plný čokolády s bohatou vrstvou krému....

prazdny

Šuhajdy plnené Salkom a orechmi

Dezerty

Nepečená dobrota, určite jedna z tých, ktorá nechýba na blížiace sa vianočné sviatky....

prazdny

Žerbo rezy

Dezerty

Veľmi obľúbený, výborný orechový zákusok.

prazdny

Slonie slzy

Dezerty

Zvyčajne sa robia na klasický veľký plech zo 6 vajec, ja som spravila zo 4, ...

prazdny

Opitý Izidor trochu inak

Torty

“Jemnejšia” verzia klasického koláča, vlašské orechy som vymenila za mandle a rum za amaretto....

prazdny

Medovo-kávový perník

Koláče

Milujem perník, u nás doma je to najčastejšie pečený koláč....

prazdny

Lambada zákusok

Dezerty

Zase jeden recept z Chorvátska, kde tento zákusok pozná každý....

prazdny

Narodeninová torta

Torty

Recept na jednoduchú, chutnú a dobre vyzerajúcu tortu či už k narodeninám alebo len tak, ...

prazdny

Makový biskvit

Koláče

Tento makový koláčik bez múky sa oplatí vyskúšať. Jeho príprava je naozaj jednoduchá, pre začiatok...

prazdny

Moravské koláče

Koláče

Cesto: Droždie a kryštálový cukor rozpustime v letnom (nie horúcom) mlieku a necháme vzísť kvások. Všetky...

prazdny

Medové rezy

Dezerty

Zákusok s vôňou medu, ktorý nikdy nesklame.

prazdny

Kokosová kocka

Dezerty

Do misky si pripravíme preosiatu múku s práškom do pečiva a kakaom.

prazdny

Madžarica - chorvátska doboška

Dezerty

Táto madžarica sa robí v Chorvátsku hlavne na sviatky a na svadbách nesmie chýbať. Chcem sa...

prazdny

Zdobené bezlepkové medovníčky

Dezerty

Zdobené bezlepkové medovníčky nebudú chýbať asi na žiadnom vianočnom stole v rodinách, ktoré žijú bez lepku....

prazdny

Kávové zrná

Dezerty

Na falošný marcipán si preosejeme cukor a aj sušené mlieko, pridáme med a po lyžičkách vodu,...

prazdny

Kávový zákusok

Dezerty

Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Postupne pridávame cukor, olej, horúcu vodu a žĺtky...

prazdny

Domáce horalky

Dezerty

Potešte svoje deti, vnúčatá touto dobrotou vhodnou na cesty, na desiatu do školy, končia...

prazdny

Tekvicové muffiny s punčovou polevou a orieškami

Koláče

Tekvicu očistíme a postrúhame. V nádobe zmiešame hladkú a polohrubú múku, prášok do pečiva, ...

prazdny

Maková bábovka s čerešňami

Koláče

V mise zmiešame sypké suroviny - múku s makom a práškom do pečiva. V druhej miske...

prazdny

Kokosovo-karamelové rezy

Dezerty

Výborný sviatočný zákusok.

prazdny

Kakaové úliky s krémom

Dezerty

Zmiešame suroviny na základné cesto a vypracujeme hladké cesto. Zabalíme do fólie a necháme aspoň 30...

prazdny

Marokánky

Dezerty

Hrozienka namočíme do rumu. Do mlieka dáme cukor, pridáme Palmarin, múku a za stáleho...

prazdny

Orechové trubičky plnené krémom

Dezerty

Zo surovín na cesto vypracujeme cesto a rozdelíme ho na dve časti. Na doske rozvaľkáme cesto...

prazdny

Dobošová torta

Torty

V mise vymiešame maslo s cukrom, vajcia, múku, soľ a prášok do pečiva...

prazdny

Medová torta

Torty

Palmarin, med, smotanu dáme do misky, pridáme kakao, vajce a v teplom vodnom...

prazdny

Bezlepkové odpaľované čokoládové venčeky

Dezerty

Venčeky a veterníky patria k najobľúbenejším zákuskom slovenských cukrární. Ak ste doteraz odolávali odpaľovanému cestu, ...

prazdny

Šťavnatý ríbezľový koláč

Koláče

Koláčik z čiernych a bielych ríbezlí.

prazdny

Raffaello

Dezerty

Práškový cukor, vanilkový cukor, vodu a Ceru necháme rozpustiť v hrnci za občasného miešania...

prazdny

Štafetky - famózne roládky z bielkov

Dezerty

Občas má každý doma väčšie množstvo bielkov. Čo s nimi? Dajú sa využiť rôzne, určite...

prazdny

Plnené kokosky

Dezerty

Naše obľúbené.

prazdny

Snehové loptičky

Dezerty

Tieto loptičky pripravujeme hlavne na Vianoce.

prazdny

Parížske rožteky

Dezerty

Bielky a kryštálový cukor si vyšľaháme nad parou asi 10 minút, tak aby nám vznikol hustý...