Foto: valina
Fánky sú skvelé na fašiangy.
30
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
2 PL |
|
1 KL |
|
1 bal. |
|
z 1 citróna |
|
2 ks |
|
250 ml |
|
4 PL |
|
2 PL rozpustené |
|
Na vysmážanie: | |
|
|
1/2 bal. |
|
Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Múku, cukor, soľ, prášok do pečiva a nastrúhanú citrónovú kôru premiešame. Potom pridáme žĺtky, kyslú smotanu a rum, vypracujeme cesto, ktoré necháme 30 minút odpočívať. Ak by bolo cesto husté, pridáme ešte trochu vlažného mlieka.
- 2
Potom cesto vyvaľkáme na 3 mm hrubý plát a vykrajujeme kosoštvorce, ktoré v strede prekrojíme radielkom.
- 3
Vysmážame v oleji, do ktorého pridáme ½ Cery. Vysmažene fánky dávame na obrúsok odkvapkať. Preložíme na misu a posypeme vanilkovým a práškovým cukrom.
Tiež fánky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu