Fánky

valina - fotkavalina, 3. februára 2022
Fánky
Foto: valina

Fánky sú skvelé na fašiangy.

30
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
2 PL
1 KL
1 bal.
z 1 citróna
2 ks
250 ml
4 PL
2 PL rozpustené
Na vysmážanie:
1/2 bal.
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Múku, cukor, soľ, prášok do pečiva a nastrúhanú citrónovú kôru premiešame. Potom pridáme žĺtky, kyslú smotanu a rum, vypracujeme cesto, ktoré necháme 30 minút odpočívať. Ak by bolo cesto husté, pridáme ešte trochu vlažného mlieka.

  2. 2

    Potom cesto vyvaľkáme na 3 mm hrubý plát a vykrajujeme kosoštvorce, ktoré v strede prekrojíme radielkom.

  3. 3

    Vysmážame v oleji, do ktorého pridáme ½ Cery. Vysmažene fánky dávame na obrúsok odkvapkať. Preložíme na misu a posypeme vanilkovým a práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

anad
ja vyprážam chrapne iba na bravčovej masti, neprepáli sa tak rýchlo a čo si pamätám moja starká tiež chrapne a pampušky vyprážala vždy iba na masti
1x valina




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia