Jablkovo-orechový obrátený rez
Skvelý obrátený jesenný koláčik. Jabĺčka, oriešky, čokoláda a hrozienka, tomu sa predsa nedá odolať.
príprava
na 170 °C
Suroviny
| 5 ks |
|
| 200 g |
|
| 100 ml |
|
| 100 ml |
|
| 280 g |
|
| 1 bal. |
|
| 100 g nasekané |
|
| 100 g nasekaná |
|
| 3 PL |
|
| 3 PL |
|
| 1,2 kg nastrúhané |
|
| Poleva: | |
| 200 g |
|
| 70 g |
|
| Na ozdobenie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Na plech vystrieme papier na pečenie alebo silikónovú fóliu na pečenie. Jablká očistíme, nastrúhame a zbavíme šťavy. Môžeme ocukriť, ale nemusíme. Jablká rovnomerne nanesieme na papier na plechu.
- 2
Hrozienka umyjeme a zalejeme rumom. Vajcia s cukrom šľaháme do peny. Pridáme olej, vlažnú vodu a postupne primiešame muku s práškom do pečiva, nasekané orechy, čokoládu a hrozienka aj s rumom.
- 3
Cesto vylejeme na pripravený plech s jablkami. Dáme piecť (20 minút na 170 °C).
- 4
Po upečení necháme vychladnúť, upečený koláč prevrátime hore dnom na druhý plech alebo podložku. Stiahneme papier z jabĺk a polejeme čokoládovou polevou. Po stuhnutí čokolády ozdobíme vyšľahanou šľahačkou.
- 5
Príprava polevy: Čokoládu s Cerou roztopíme vo vodnom kúpeli.
Tiež jablkový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu