Jablkovo-orechový obrátený rez
Foto: katarinalucanova
Skvelý obrátený jesenný koláčik. Jabĺčka, oriešky, čokoláda a hrozienka, tomu sa predsa nedá odolať.
príprava
na 170 °C
Suroviny
5 ks |
|
200 g |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
280 g |
|
1 bal. |
|
100 g nasekané |
|
100 g nasekaná |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
1,2 kg nastrúhané |
|
Poleva: | |
200 g |
|
70 g |
|
Na ozdobenie: | |
|
Postup
-
1
Na plech vystrieme papier na pečenie alebo silikónovú fóliu na pečenie. Jablká očistíme, nastrúhame a zbavíme šťavy. Môžeme ocukriť, ale nemusíme. Jablká rovnomerne nanesieme na papier na plechu.
- 2
Hrozienka umyjeme a zalejeme rumom. Vajcia s cukrom šľaháme do peny. Pridáme olej, vlažnú vodu a postupne primiešame muku s práškom do pečiva, nasekané orechy, čokoládu a hrozienka aj s rumom.
- 3
Cesto vylejeme na pripravený plech s jablkami. Dáme piecť (20 minút na 170 °C).
- 4
Po upečení necháme vychladnúť, upečený koláč prevrátime hore dnom na druhý plech alebo podložku. Stiahneme papier z jabĺk a polejeme čokoládovou polevou. Po stuhnutí čokolády ozdobíme vyšľahanou šľahačkou.
- 5
Príprava polevy: Čokoládu s Cerou roztopíme vo vodnom kúpeli.
Tiež jablkový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu