Jablkový zákusok
Jablkový zákusok

Jablkovo-orechový obrátený rez

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 19. septembra 2023

Skvelý obrátený jesenný koláčik. Jabĺčka, oriešky, čokoláda a hrozienka, tomu sa predsa nedá odolať.

40 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

5 ks
200 g
100 ml
100 ml
280 g
1 bal.
100 g nasekané
100 g nasekaná
3 PL
3 PL
1,2 kg nastrúhané
Poleva:
200 g
70 g
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Na plech vystrieme papier na pečenie alebo silikónovú fóliu na pečenie. Jablká očistíme, nastrúhame a zbavíme šťavy. Môžeme ocukriť, ale nemusíme. Jablká rovnomerne nanesieme na papier na plechu.

  2. 2

    Hrozienka umyjeme a zalejeme rumom. Vajcia s cukrom šľaháme do peny. Pridáme olej, vlažnú vodu a postupne primiešame muku s práškom do pečiva, nasekané orechy, čokoládu a hrozienka aj s rumom.

  3. 3

    Cesto vylejeme na pripravený plech s jablkami. Dáme piecť (20 minút na 170 °C).

  4. 4

    Po upečení necháme vychladnúť, upečený koláč prevrátime hore dnom na druhý plech alebo podložku. Stiahneme papier z jabĺk a polejeme čokoládovou polevou. Po stuhnutí čokolády ozdobíme vyšľahanou šľahačkou.

  5. 5

    Príprava polevy: Čokoládu s Cerou roztopíme vo vodnom kúpeli.

    Jablkovo-orechový obrátený rez - obrázok 5

Diskusia k receptu

chorvatka
Niel len pekné ale aj jenoduché; neviem vsak aku mate velkost plechu ? Tu vo francii j to inaksie. A ten plech by mal byt hlbsi ? No urcite vyskusam, vdaka za inspiraciu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia