Kokosové rožteky
Kokosové rožteky

Kokosové rožteky s kávovým krémom

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 1. marca 2024

Výborné kokosové rožteky s kávovou plnkou a bielou čokoládou. Rožteky sú bezlepkové, vhodné pre celiatikov.

50
porcií
60 minút
príprava
6 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
160 g
300 g
300 g
Krém:
4 ks
150 g
400 g
1 PL
Poleva:
200 g
70 g
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Cesto: Bielky s kryštálovým cukrom šľaháme nad parou do hustej peny približne 10 minút. Odstavíme a necháme vychladiť. Do ešte trochu teplých bielkov vmiešame strúhaný kokos. Cesto si dáme do vrecka s okrúhlou špičkou. Na papier na pečenie nastriekame rožky. Rúru vyhrejeme na 200 stupňov, rožteky v nej pečieme 6 minút. Rúru vypneme, otvoríme dvierka a ešte 15 minút rožteky dosúšame.

  2. 2

    Kým rožky chladnú, pripravíme krém. Cele vajcia s cukrom šľaháme nad parou 15-20 minút. Kto ma kuchynský robot s indukciou - na 100 stupňoch 15 minút a je uvarené. Necháme vychladiť. Do vychladených vajec pridáme instantnú kávu a postupne maslo. Dobre vyšľaháme.

  3. 3

    Hotový krém nastriekame na rožteky. Dáme schladiť.

  4. 4

    Pripravíme polevu: Čokoládu s Cerou roztopíme nad parou, dobre premiešame. Pridáme instantnú kávu. Rožteky namáčame v poleve. Čokoláda by nemala byť príliš horúca, aby sa nezačal krém na rožtekoch topiť.

Diskusia k receptu

bammbulka2302
skusala som dnes piect. cesto ok, ale ta plnka, nerozumiem z tej instatnej kavy tam mam nerozpustene kusky, cele je to nejednotne kvoli tomu... urcite tam nemala ist tekuta kava? prosim o radu, podla mna krem vhodny vyhodit...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia