Foto: katarinalucanova
Zákusok s Margot čokoládou.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto 1: | |
4 ks |
|
4 PL |
|
5 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
Cesto 2: | |
4 ks |
|
4 PL |
|
5 PL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1 bal. |
|
1 ČL |
|
Krém: | |
6 ks |
|
220 g |
|
500 g |
|
1 bal. |
|
2 PL |
|
Na potretie: | |
|
|
Poleva: | |
200 g |
|
70 g |
|
Postup
-
1
Cesto 1: Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme olej a vodu. Vareškou jemne vmiešame preosiatu múku, kakao a prášok do pečiva. Cesto vylejeme na plech s papierom a upečieme.
- 2
Cesto 2: Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme olej a vodu. Vareškou jemne vmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva. Nakoniec vmiešame nastrúhanú čokoládu Margot. Cesto vylejeme na plech s papierom a upečieme.
- 3
Krém: Vajíčka vyšľaháme s cukrom nad parou do hustej peny, asi 15 minút. Do vychladených vajec zašľaháme maslo a vyšľaháme hladký krém. Krém rozdelíme na dve časti. Do jednej vmiešame postrúhanú Margot čokoládu. Do druhej vmiešame kakao.
- 4
Poleva: Čokoládu s Cerou roztopíme nad parou a vymiešame.
- 5
Dokončenie: Kakaový plát potrieme džemom, navrstvíme naň margotkový krém a rozotrieme. Na krém položíme margotkový plát a potrieme džemom. Na džem natrieme kakaový krém, necháme stuhnúť v chlade a nakoniec zákusok polejeme čokoládovou polevou. Keď čokoláda stuhne, pokrájame na rezy.
Tiež margot rezy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Krásny zákusok.
Plánujem ich upiecť na Veľkú Noc.