Plnené perníčky
Medovníkové perníčky plnené slivkovým lekvárom.
70
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
6 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 500 g |
|
| 200 g |
|
| 3 ks |
|
| 125 g |
|
| 130 g |
|
| 1 ČL |
|
| 2 ČL |
|
| 2 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| Na zlepenie: | |
|
|
|
| 1 PL |
|
| Poleva: | |
| 300 g |
|
| 100 g |
|
Postup
-
1
Heru s medom nad parou vyšľaháme metličkou kým sa Hera neroztopí a nespojí s medom. Necháme vychladnúť a pridáme ostatné suroviny na cesto. Vymiesime cesto, ktoré je trošku lepkavé, ale má to tak byť. Cesto zabalíme do fólie a necháme aspoň 3 dni odležať v chlade.
- 2
Odležané cesto vyvaľkáme a formičkou vykrojíme srdiečka. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme. Pečieme pri 180 °C cca 6 minút.
- 3
Slivkový lekvár zmiešame s rumom a lekvárom plníme - spájame srdiečka. Zlepené srdiečka namáčame v čokoládovej poleve.
- 4
Poleva: Čokoládu roztopíme s Cerou nad parou.
Tiež perníky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Jednoduše se vezeme na jedné vlně! A ta nemá chybu.