Kakaový zákusok
Kakaový zákusok

Bohémky fotorecept

eruska25 - fotkaeruska25, 15. novembra 2022
Bohémky (fotorecept)
Foto: eruska25

Ďalší recept na fantastické využitie vaječných bielkov. Zákusok je bez múky a ten parížsky krém v ňom ho robí doslova bohémskym.

18
porcií
40 minút
príprava
12 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks
130 g
30 g
80 g mleté
štipka
Parížsky krém:
80 ml
120 g
35 g
170 g
Poleva:
50 g
10 g




Postup

  1. 1

    Večer začneme s prípravou krému. Smotanu s cukrom necháme zovrieť, odstavíme a ešte do horúceho zapracujeme kakao a vymiešame hladký krém. Odložíme do chladničky.

  2. 2

    Ráno pokračujeme s cestom. Bielky vyšľaháme so štipkou soli, postupne pridávame cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Potom pridáme mleté orechy a preosiate kakao a zľahka vymiešame. Rozotrieme na veľký plech s papierom. Môj má 30 x 34 cm.

    Bohémky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Upečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C 10 - 13 minút.

    Bohémky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Môžeme pokračovať s krémom. Základ vyberieme z chladničky a nakrájame doň maslo na malé kocky.

    Bohémky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Trpezlivo šľaháme pri stredných otáčkach asi 10 minút.

    Bohémky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Plát rozkrojíme na 3 časti, ktoré plníme parížskym krémom a kladieme na seba.

    Bohémky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    V mikrovlnke rozpustíme čokoládu s trochou Cery a rozotrieme na koláč. Po čiastočnom stuhnutí ešte povrch pofrkáme čokoládou.

    Bohémky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Necháme celkom stuhnúť a môžeme nakrájať na štvorce, mala som 18 kúskov.

    Bohémky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

haji
Áaaách to je krása, o chuti nepochybuji. Líbí se mi celý receptík, včetně velikosti řezů, objemu surovin. Taková kapesní forma klasiky. Velké děkuji. Krásná práce, postup, skvělé foto!
petullka
Mnaaam, další skvelý recept. Tento asi využijem čoskoro, keď budem piecť tortu synčekovi. Aaaa užšom s tým otravná, ale tá tvoja točená štaferková je u nás doma veľký hit. A veľmi mi pomohla, keď som piekla tortu pre svokru a vymýšľala ako spravím nulu, ešte raz ďakujem!!!