Bohémky fotorecept
Foto: eruska25
Ďalší recept na fantastické využitie vaječných bielkov. Zákusok je bez múky a ten parížsky krém v ňom ho robí doslova bohémskym.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Večer začneme s prípravou krému. Smotanu s cukrom necháme zovrieť, odstavíme a ešte do horúceho zapracujeme kakao a vymiešame hladký krém. Odložíme do chladničky.
- 2
Ráno pokračujeme s cestom. Bielky vyšľaháme so štipkou soli, postupne pridávame cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Potom pridáme mleté orechy a preosiate kakao a zľahka vymiešame. Rozotrieme na veľký plech s papierom. Môj má 30 x 34 cm.
- 3
Upečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C 10 - 13 minút.
- 4
Môžeme pokračovať s krémom. Základ vyberieme z chladničky a nakrájame doň maslo na malé kocky.
- 5
Trpezlivo šľaháme pri stredných otáčkach asi 10 minút.
- 6
Plát rozkrojíme na 3 časti, ktoré plníme parížskym krémom a kladieme na seba.
- 7
V mikrovlnke rozpustíme čokoládu s trochou Cery a rozotrieme na koláč. Po čiastočnom stuhnutí ešte povrch pofrkáme čokoládou.
- 8
Necháme celkom stuhnúť a môžeme nakrájať na štvorce, mala som 18 kúskov.
- 2
Jej, krásnu tortu si svokre upiekla, si dobrá nevesta. Vidím, každé číslo má iné cesto, inú chuť, si šikovná.
Krásny koláčik, určite vyskusam