Pečené nanuky
Chutný dezert v tvare nanuku.
40
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
15 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
1 plát |
|
250 g |
|
250 g domáci |
|
Poleva: | |
350 g (biela alebo tmavá) |
|
100 g |
|
Dokončenie: | |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Upečieme si základný vanilkový piškótový plát z 5 vajíčok. Po vychladení piškótu zomelieme alebo rozmrvíme. Môj plát vážil 1 kg. Na nanuky môžeme použiť ak máme aj odrezky zo zákuskov alebo z torty.
- 2
K zomletej piškóte pridáme mascarpone a dobrý jahodový džem. Vypracujeme hladkú masu, ktorú vtláčame do silikónovej formy na nanuky. Nasunieme paličku a vložíme do mrazničky stuhnúť.
- 3
Stuhnuté nanuky ponoríme do čokoládovej polevy, ktorú pripravíme roztopením čokolády s Cerou. Nanuky ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Tiež nanuky:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu