Obrátený jablkový zákusok s citrónovým krémom fotorecept
Foto: olinecka
Obľúbený zákusok na každú príležitosť. Poteší svojou chuťou veľkých aj malých.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
170 g |
|
1 bal. |
|
170 g |
|
0,5 dl teplá |
|
Plnka jablková: | |
800-900 g nastrúhané |
|
4-5 PL (podľa sladkostí jabĺk) |
|
podľa chuti |
|
z 1/2 citróna |
|
1 bal. |
|
250 g |
|
Citrónový krém: | |
600-700 ml |
|
5-6 PL |
|
2 bal. (v prášku) |
|
200 g čerstvé zmäknute |
|
Čokoládová poleva: | |
(mliečna,horká) |
|
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto, jablkovú plnku.
-
2
Plech 25x30 cm vyložíme alobalom. Jablká očistíme, nastrúhame na strúhadle pridáme citrónovú šťavu z polovice citróna, cukor kryštál +vanilínový, škoricu mletú všetko premiešame. Jablkovú plnku rovnomerne rozložíme na vyložený plech a tvaroh rozotrieme na vrch.
-
3
Vajíčka, cukor + vanilínový vyšľaháme do penista, pridáme po častiach teplú vodu, zašľaháme. Vsypeme po častiach preosiatu múku.
-
4
Pripravené cesto vylejeme na jablkovo tvarohovú plnku.
-
5
Cesto uhladíme, rúru predhrejeme 190 stupňov pečieme 20 minút do zlatista. .
-
6
Suroviny na citrónový krém.
-
7
V mlieku rozhabarkujeme pudingový prášok, pridáme cukor vlejeme do misy dáme variť. Počas celého varenia miešame, uvaríme hustý puding, do ktorého za horúca vmiešame po častiach zmäknuté maslo. Krém za občasného miešania necháme úplne vychladnúť. Následne preložíme do mixéra a vyšľaháme.
-
8
Upečený korpus preklopime pomocou druhého plechu, otočíme jablkovou plnkou nahor a necháme vychladnúť.
-
9
Krém rozotrieme na jablkovú plnku a uhladíme.
-
10
Pripravíme čokoládovú polevu, ktorou polejeme celý zákusok dáme do chladničky stuhnúť.
-
11
Po stuhnutí upravíme boky, krájame horúcim nožom na rezy. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu