Štafetkové kocky fotorecept
Fantastické využitie zvyšných bielkov.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme a postupne prišľahávame cukor. Potom zľahka vmiešame mleté orechy a múku.
-
2
Cesto rozotrieme na veľký plech s papierom na pečenie, môj plech má rozmery 33x31 cm.
-
3
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C maximálne 8 minút.
-
4
Upečené cesto necháme vychladnúť na papieri, ale mimo horúceho plechu. Potom stiahneme papier a upečené cesto pokrájame na 4 rovnaké pláty.
-
5
Krém: Najprv si uvaríme silnú kávu. Potom v kastróliku rozpustíme 40 g masla, primiešame múku a uvaríme svetlú zápražku. Zalejeme ju kávou, krátko povaríme a necháme vychladnúť. Medzitým si vymiešame 40 g masla s cukrom do peny a po častiach primiešame vychladnutú kávovú zmes.
-
6
Krémom natrieme 3 pláty a uložíme ich na seba, vrchný plát bude bez krému. Dáme do chladničky stuhnúť.
-
7
Potom obrežeme kraje a zákusok pokrájame na kocky. Vyšlo mi 18 kúskov.
-
8
Rozpustíme čokoládu s Cerou a do čokolády šikmo namáčame polovicu každej kocky. Necháme v chlade stuhnúť.
-
9
Ku káve sú ako stvorené.
Diskusia k receptu